Prajitura cu branza de vaci si limoncello. Vrei si tu?

Cuprins
Zic asa: limoncello, branza cremoasa, smantana dulce si biscuiti graham. Cum suna? Minunat, stiu, de aceea iti propun o reteta de prajitura cu branza. Si nu e o prajitura cu branza de vaci traditionala, ci una originala si plina de savoare. Gustul intens al lichiorului limoncello iti va imbata simturile. Metaforic vorbind! Asadar, iata reteta!
Prajitura cu branza de vaci si limoncello
![]() |
Ingrediente:
500g biscuiti graham
100g unt
coaja de lamaie
250g branza de vaci
50g ricotta
80g smantana dulce
2 oua
vanilie
50g limoncello
150g zahar
Mod de preparare:
Intr-o tava, aseaza cu grija mixul de biscuiti maruntiti, unt topit si coaja de portocala. Ai grija sa intinzi un strat uniform, dupa care lasa blatul la cuptor, pana capata o culoare aurie, cam 12-15 minute.
Intr-un bol, amesteca gentil branza de vaci, smantana dulce, ouale, ricotta, zaharul si limoncello (este un lichior usor preparat din sirop, coaja de lamaie si vodca). Dupa care, alinta blatul crocanta cu aceasta crema fina si aromata.
![]() |
Lasa prajitura cu branza de vaci la rece pret de minim trei ore. Oare ce prajitura cu branza poate sa concureze cu asemenea delicatesa?


