Prajitura cu branza de vaci si limoncello. Vrei si tu?

Prajitura cu branza de vaci si limoncello. Vrei si tu?
Diana Sorescu
Joi, 11.03.2010

Cuprins

Zic asa: limoncello, branza cremoasa, smantana dulce si biscuiti graham. Cum suna? Minunat, stiu, de aceea iti propun o reteta de prajitura cu branza. Si nu e o prajitura cu branza de vaci traditionala, ci una originala si plina de savoare. Gustul intens al lichiorului limoncello iti va imbata simturile. Metaforic vorbind! Asadar, iata reteta!

 

Prajitura cu branza de vaci si limoncello 

Prajitura cu branza de vaci

Ingrediente:

500g biscuiti graham
100g unt
coaja de lamaie
250g branza de vaci
50g ricotta
80g smantana dulce
2 oua
vanilie
50g limoncello
150g zahar

Mod de preparare:

Intr-o tava, aseaza cu grija mixul de biscuiti maruntiti, unt topit si coaja de portocala. Ai grija sa intinzi un strat uniform, dupa care lasa blatul la cuptor, pana capata o culoare aurie, cam 12-15 minute.

Intr-un bol, amesteca gentil branza de vaci, smantana dulce, ouale, ricotta, zaharul si limoncello (este un lichior usor preparat din sirop, coaja de lamaie si vodca). Dupa care, alinta blatul crocanta cu aceasta crema fina si aromata.

Prajitura cu branza de vaci

Lasa prajitura cu branza de vaci la rece pret de minim trei ore. Oare ce prajitura cu branza poate sa concureze cu asemenea delicatesa? 

Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (105)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
mada (anonim)
28 septembrie 2011 21:09

la cuptor nu o bagi ???

Diana (anonim)
10 iunie 2011 16:04

Spune-mi, te rog, dupa ce torni crema peste biscuiti, cat timp o mai lasi la cuptor?Mersi!

Ne găsești pe