Rasfata-ti papilele gustative cu un desert deosebit: prajitura cu branza si afine! Pe cat de este simplu, pe atat este de gustos. Singura ta grija va fi sa nu il consumi singura din prima. Iata cum poti sa pregatesti aceasta prajitura minunata si care sunt secretele ei culinare!
Ingrediente necesare pentru prajitura cu branza si afine
- o jumatate de pachet de unt;
- 230 g de branza de vaci;
- o cana de zahar;
- un ou;
- o cana de faina;
- o jumatate de pliculet de praf de copt;
- o lingurita de extract de vanilie;
- doua cani de afine (fructe proaspete ori congelate);
- putina sare;
Optional
- doua linguri de zahar;
- o lingurita de scortisoara.
Cum prepari prajitura cu branza si afine
Combina cu ajutorul unui mixer (la viteza medie) untul usor topit cu branza de vaci. Amesteca compozitia pana devine cremoasa. Intre timp, adauga treptat zaharul si oul. Incorporeaza si faina si praful de copt in compozitie. Nu uita sa adaugi un praf de sare.
La final, pune extractul de vanilie si afinele, amestecand totul bine pentru ca compozitia sa fie omogena. Dupa ce ai pus hartie de copt intr-o tava, toarna compozitia obtinuta in ea. Apoi, optional, combina doua linguri de zahar cu putina scortisoara si presara mixul pe deasupra compozitiei. Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru 30- 40 de minute, timp in care mai poti sa verifici starea prajiturii cu branza si afine.
La servire, poti sa pui inghetata langa prajitura ori sa razuiesti putina ciocolata pe deasupra. Iar surpriza este ca aceasta reteta este versatila, asa ca o poti utiliza si pentru a prepara briose.
Usor de preparat si extrem de gustoasa, prajitura cu branza si afine nu te va dezamagi nicioadata. Incearca si tu aceasta reteta si cu siguranta vei reusi sa ii impresionezi pe cei dragi.
Iata cum poti sa pregatesti si clatite cu branza de vaci la cuptor!