Prajitura imposibila: un desert imposibil de bun
Cuprins
Dupa ce ai citit titlul, ai putea crede ca aceasta este o prajitura cu adevarat complicata, insa denumirea i se trage din alta caracteristica. Ea se numeste "imposibila" deoarece pare sa isi formeze in mod miraculos o crusta, care este ireal de buna dupa ce se termina de copt acest desert minunat.Incearca si tu reteta de prajitura imposibila, a carei preparare este foarte usoara, partea cea mai dificila fiind abtinerea de la a mai manca o bucata!
Prajitura imposibila, cu un gust ireal de bun
Ingrediente:
- 4 oua mari;
- 120 gr de margarina;
- 120 gr de faina alba cu agent de crestere;
- 450 ml lapte;
- 230 gr de zahar;
- 100 gr de fulgi de nuca de cocos ;
- 1 lingurita de esenta de vanilie.
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius (foc mediu) si unge o tava de prajituri cu putin unt.
2. Amesteca bine toate ingredientele, pana cand se formeaza o compozitie omogena. Adauga aluatul in tava unsa.
3. Lasa prajitura la cuptor timp de o ora sau pana cand centrul ei s-a intarit (poti face testul cu scobitoarea).
Nuca de cocos va forma o crusta absolut delicioasa, ceea ce face ca aceasta prajitura imposibila sa isi merite denumirea: este absolut imposibil sa nu te indragostesti de ea!
Ti-a placut aceasta reteta? Incearca si prajitura cu nuca de cocos si unt de arahide !
Sursa: food.com