Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura imposibila: un desert imposibil de bun

Prajitura imposibila: un desert imposibil de bun

Redactor Alexa Galgau

Dupa ce ai citit titlul, ai putea crede ca aceasta este o prajitura cu adevarat complicata, insa denumirea i se trage din alta caracteristica. Ea se numeste "imposibila" deoarece pare sa isi formeze in mod miraculos o crusta, care este ireal de buna dupa ce se termina de copt acest desert minunat.

Incearca si tu reteta de prajitura imposibila, a carei preparare este foarte usoara, partea cea mai dificila fiind abtinerea de la a mai manca o bucata!

Prajitura imposibila, cu un gust ireal de bun

Ingrediente:

- 4 oua mari;
- 120 gr de margarina;
- 120 gr de faina alba cu agent de crestere;
- 450 ml lapte;
- 230 gr de zahar;
- 100 gr de fulgi de nuca de cocos ;
- 1 lingurita de esenta de vanilie.

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius (foc mediu) si unge o tava de prajituri cu putin unt.

2. Amesteca bine toate ingredientele, pana cand se formeaza o compozitie omogena. Adauga aluatul in tava unsa.

3. Lasa prajitura la cuptor timp de o ora sau pana cand centrul ei s-a intarit (poti face testul cu scobitoarea).

Nuca de cocos va forma o crusta absolut delicioasa, ceea ce face ca aceasta prajitura imposibila sa isi merite denumirea: este absolut imposibil sa nu te indragostesti de ea!

Ti-a placut aceasta reteta? Incearca si prajitura cu nuca de cocos si unt de arahide !

Sursa: food.com

Articolul urmator
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.