Prajitura cu caise

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Calorii:
200
Prajitura cu caise
Bianca Geica, redactor DivaHair.ro
Miercuri, 17.04.2013

Caracteristici

Vrei un desert de primavara, care sa iti indulceasca dupa-amiezile? Atunci trebuie sa incerci aceasta reteta simpla si fresh de prajitura cu caise! Se prepara usor, cu ingrediente pe care cu siguranta le ai in camara. 

Ingrediente:

  • 800 gr de caise, taiate pe jumatate (din compot)
  • 200 gr unt
  • 170 gr zahar pudra
  • 2 lingurite de coaja de portocala, rasa
  • 2 oua
  • 2 cani de faina
  • 170 gr lapte

Pentru glazura:

  • Jumatate de cana de zahar pudra
  • 60 gr fulgi de migdale
  • Sucul de la compotul de caise

Pentru a obtine aluatul, intr-un bol bate untul, zaharul pudra si coaja de portocala cu ouale (adaugate pe rand) pana ce compozitia capata o textura cremoasa. Adauga treptat faina si laptele, amestecand incontinuu.

Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Intre timp, pune sucul de la caise intr-o cana sau intr-un bol mic. Unge o tava de prajituri cu grasime sau pune hartie speciala pentru copt. Aranjeaza feliile de caise in tava, apoi toarna aluatul peste ele. Lasa prajitura sa se coaca timp de 50-55 minute, apoi permite-i sa se raceasca timp de 10 minute.

In acest timp ocupa-te de glazura! Intr-o tigaie, la foc mediu, toarna sucul obtinut din caise si zaharul pudra, amestecand timp de 5 minute. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, lasa amestecul sa fiarba la foc mare timp de 4-5 minute, fara sa amesteci! Vei vedea cum compozitia se va ingrosa, asemenea unui sirop.

La final, rastoarna prajitura pe un platou toarna glazura si presara cateva migdale.   

Acum ai un desert de care te poti bucura alaturi de cei dragi! 

Sursa Foto: Ooh-look.blogspot.com

 

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 17.04.2013
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 17.04.2013
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 17.04.2013
Articolul urmator »
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
Raluca Margean | Duminică, 17.11.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (8)

Ne găsești pe