Prajitura cu ciocolata si visine - un desert de neuitat

Prajitura cu ciocolata si visine - un desert de neuitat
Viorica Ghinea, redactor
Miercuri, 06.11.2013

Cuprins

Daca tartele cu fructe se numara printre cele mai iubite dulciuri ale verii, deserturile cu ciocolata le iau locul in anotimpul rece. Insa nu este nevoie sa renunti la fructe, ci rasfata-te cu un deliciu la superlativ: prajitura cu ciocolata si visine - adorata de cei mici, dar si de cei mari. Iata cum poti sa o prepari!

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire:
30 de minute
Timp total:
50 de minute
Metoda de preparare:
coacere
Dificultatea retetei:
medie

prajitura cu ciocolata si visine

Ingrediente necesare pentru prajitura cu ciocolata si visine

Pentru blat:

- 120 g de faina;
- 3 linguri de cacao;
- 75 ml de ulei de masline;
- 180 g de zahar;
- 6 albusuri;
- 3 galbenusuri;
- 1 pliculet de zahar vanilat;
- 1 pliculet de praf de copt;

Pentru crema:

- o ciocolata cu lapte;
- 100 g de cacao;
- 150 g de zahar pudra;
- 350 ml de frisca lichida;
- 70 g de unt;
- visine din compot.

Iata cum poti sa prepari prajitura cu ciocolata si visine

Bate cele 6 albusuri cu putina sare si cu cantitatea de zahar (tos si vanilat) recomandata, pana amestecul se intareste bine. Bate si galbenusurile, pune peste ele ulei si amesteca bine, dupa care toarna totul peste albusuri. Amesteca faina cu cacaua si cu praful de copt stins cu otet, apoi toarna treptat peste compozitia de oua, pana se incorporeaza totul. Pune acest amestec intr-o tava unsa si tapetata si introdu-o in cuptorul preincalzit.

In acest timp pregateste crema pentru prajitura cu ciocolata si visine. Aseaza pe foc un recipient in care ai pus zahar pudra si unt si amesteca pana se topeste. Da vasul deoparte si pune ciocolata si cacaua. Amesteca aceasta compozitite din cand in cand, pana se topeste ciocolata si amestecul devine omogen. Asteapta sa se raceasca, dupa care pune frisca batuta.

Taie blatul in jumatate, intinde pe una din bucati o parte din crema, apoi presara visinele din compot (fara samburi) si peste ele ultimul strat de crema. Acopera cu cealalta jumatate de blat si lasa desertul la rece. Poti sa lasi prajitura simpla sau sa o ornezi dupa preferinte.

O prajitura cu ciocolata si visine este binevenita in orice moment, fie ca este o zi obisnuita sau ca organizezi un eveniment special in familie.

Sursa foto: theansweriscake.com

 

 

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 06.11.2013
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 06.11.2013
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (14)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024

Ne găsești pe