Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Prajitura cu cocos de post

Viorica Ghinea, redactor

In aceasta perioada ai nevoie sa te rasfeti cu un desert pufos si aromat, asa ca prajitura cu cocos si cacao reprezinta o alegere demna de luat in considerare. Coaja de lamaie si zaharul vanilat din compozitia desertului vor da o aroma placuta si fresh compozitiei, in timp ce apa minerala va ajuta aluatul sa iasa pufos si apetisant, iar fulgii de cocos vor alinta papilele gustative. 

Timp de pregatire: 15-20 de minute
Timp de gatire: cca. 30 de minute
Timp total: 50 de minute (aproximativ)
Metoda de preparare: coacere
Dificultatea retetei: redusa

platou cu prajitura de post
Sursa foto: sugarcream.wordpress.com

Ingrediente necesare 

- o cana de faina
- o cana cu fulgi de nuca de cocos
- o cana de zahar
- 250 ml de apa minerala
- o jumatate de cana de ulei
- un pliculet de praf de copt
- doua pliculete de zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- un praf de sare
- o lingura de cacao

Pentru decor:

- zahar vanilat sau scortisoara, in functie de preferinte

Iata cum se prepara prajitura cu cocos de post

Fulgii de cocos, coaja rasa de lamaie, sarea, zaharul tos si cel vanilat se pun intr-un recipient si se amesteca bine cu o lingura. Se adauga apa minerala si se amesteca in continuare, pana se topesc cristalele de zahar.

Faina se incorporeaza treptat, se adauga si praful de copt si se amesteca bine cu un tel. La final, se toarna in compozitie si o jumatate de cana de ulei si se foloseste din nou telul. Se formeaza un aluat moale, asemanator cu cel de chec.

In continuare trebuie sa imparti compozitia in doua. Jumatate din aluat se amesteca cu o lingura de cacao, iar cealalta jumatate ramane alba. Unge o tava cu ulei si tapeteaz-o cu putina faina sau foloseste hartie de copt. Toarna in tava intai compozitia cu cacao, apoi pe cea alba. Introdu tava in cuptorul care a fost incalzit dinainte.

Prajitura cu cocos de post se tine la cuptor aproximativ o jumatate de ora. Inainte de a opri focul, nu uita sa o incerci cu o scobitoare, pentru a verifica daca este coapta.

Lasa prajitura sa se raceasca complet, apoi orneaza cu zahar pudra sau cu scortisoara, in functie de aroma pe care doresti sa o aiba. Taie desertul felii si se serveste-l cu pofta.

Daca ai musafiri in aceasta perioada si iti doresti sa ii impresionezi, poti sa decorezoi farfuria intr-un mod aparte.

Ai nevoie de: o forma rotunda pentru decupat prajituri, fructe proaspete, din compot sau confiate. Poti sa folosesti banane, struguri, mere, visine din compot sau caise confiate.

Pentru decor:  poti sa adaugi o floare sau sa faci modele din fructe.

Prajitura cu cocos si cacao de post nu are o valoare calorica bogata, avand in vedere ca este un preparat de post. Insa daca iti faci griji pentru silueta poti sa micsorezi cantitatea de zahar si sa renunti la fructele din compot sau la cele confiate.

Savureaza fiecare muscatura din prajitura si las-o sa se topeasca in gura. Starea de bine va creste simtitor, iar viata va parea mai usoara si mai frumoasa.

Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (14)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!