Prajitura cu foi de napolitane - un desert care o sa-ti placa!

Prajitura cu foi de napolitane - un desert care o sa-ti placa!
Diana Sorescu
Miercuri, 05.05.2010

Cuprins

Prajitura cu foi napolitane e acel « ceva bun » pe care il mancam cu drag pe la vecine, cand mergeam cu bunica in vizita la prietenele ei de cafea. Ele stateau si sporovaiau vrute si nevrute, eu mancam cubulete de prajitura cu foi de napolitane si glazura. Si iata ca acum stiu si reteta!

Prajitura cu foi de napolitane

Ingrediente:

Pentru blat:
O foaie de napolitana (se gaseste in comert)
6 albusuri
250g de zahar
300g de nuca macinata
Crema 1:
6 galbenusuri
6 litri apa
200g de zahar
2 linguri de cacao
200g de unt (margarina)
Crema 2:
250g lapte
Un praf de budinca de vanilie
200g de zahar
200g unt (margarina)
Pentru decor:
Glazura de ciocolata (100g de ciocolata, 4 linguri de ulei) sau ciocolata rasa, dupa preferinta

Mod de preparare:

Blatul: Bate spuma albusurile cu zaharul, adauga nuca macinata si omogenizeaza. Aseaza compozitia pe o foaie de napolitana si da prajitura la cuptor, la foc mic. Intre timp prepara cremele.
Crema 1: Fierbe, pe baie de aburi, galbenusurile, apa, zaharul si cacaoa. Lasa pe foc pana cand crema se ingroasa. Lasa sa se raceasca si amesteca bine cu untul (margarina).

Prajitura cu foi de napolitane

Crema 2: Amesteca praful de budinca de vanilie cu zaharul si laptele, apoi pune compozitia pe foc, sa se ingroase. Cand e gata, las-o sa se raceasca si amesteca bine cu untul (margarina).

Prajitura cu foi napolitane

Cand e gata blatul, il lasi sa se raceasca si pui cremele: mai intai, intinzi prima crema, apoi cea de-a doua. Decoreaza cu glazura de ciocolata sau cu ciocolata rasa. Prajitura cu foi napolitane asa cum nu ai mancat vreodata!

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Miercuri, 05.05.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 05.05.2010
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 05.05.2010
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (34)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
marina (anonim)
18 noiembrie 2012 10:10

nu inteleg [[6 litri de apa????????????]]]

Daniela (anonim)
11 decembrie 2010 00:12

Sunteti siguri ca in poza este prajitura facuta dupa aceasta reteta???

anonim (anonim)
17 septembrie 2010 16:04

la crema 1 6 litri de apa?:))

Ne găsești pe