Prajitura cu foi de napolitane - un desert care o sa-ti placa!
Cuprins
Prajitura cu foi napolitane e acel « ceva bun » pe care il mancam cu drag pe la vecine, cand mergeam cu bunica in vizita la prietenele ei de cafea. Ele stateau si sporovaiau vrute si nevrute, eu mancam cubulete de prajitura cu foi de napolitane si glazura. Si iata ca acum stiu si reteta!
Prajitura cu foi de napolitane
Ingrediente:
Pentru blat:
O foaie de napolitana (se gaseste in comert)
6 albusuri
250g de zahar
300g de nuca macinata
Crema 1:
6 galbenusuri
6 litri apa
200g de zahar
2 linguri de cacao
200g de unt (margarina)
Crema 2:
250g lapte
Un praf de budinca de vanilie
200g de zahar
200g unt (margarina)
Pentru decor:
Glazura de ciocolata (100g de ciocolata, 4 linguri de ulei) sau ciocolata rasa, dupa preferinta
Mod de preparare:
Blatul: Bate spuma albusurile cu zaharul, adauga nuca macinata si omogenizeaza. Aseaza compozitia pe o foaie de napolitana si da prajitura la cuptor, la foc mic. Intre timp prepara cremele.
Crema 1: Fierbe, pe baie de aburi, galbenusurile, apa, zaharul si cacaoa. Lasa pe foc pana cand crema se ingroasa. Lasa sa se raceasca si amesteca bine cu untul (margarina).
Crema 2: Amesteca praful de budinca de vanilie cu zaharul si laptele, apoi pune compozitia pe foc, sa se ingroase. Cand e gata, las-o sa se raceasca si amesteca bine cu untul (margarina).
Cand e gata blatul, il lasi sa se raceasca si pui cremele: mai intai, intinzi prima crema, apoi cea de-a doua. Decoreaza cu glazura de ciocolata sau cu ciocolata rasa. Prajitura cu foi napolitane asa cum nu ai mancat vreodata!