Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura cu foi de post

Prajitura cu foi de post

Luiza Valsan

Timp de gătire:
15-30 minute
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Prajitura cu foi de post

Caracteristici

Urmatorul desert iti poate alina dorul de dulce in perioada de post. Prajitura cu foi de post (mai exact, foi de napolitana) este foarte usor de preparat, nu necesita mult timp si este delicioasa. Crema se prepara din nuca macinata (poti folosi oricand cacao sau alune, dupa gust) si banana (in cremele dulci, banana este un inlocuitor excelent pentru oua).

Daca nu iti place sa servesti prajitura cu foi de post simpla, poti folosi deasupra o glazura de post, ornata cu fulgi de cocos sau fulgi de migdale.

Timp de gatire: 10 minute
Timp de preparare: 15 minute
Timp total: 25 de minute + timp de racire
Cantitatea: o tava

Sursa foto: www.bucataras.ro 

Ingrediente necesare

- 1 pachet cu foi pentru napolitane
- 300 g de zahar (4 cani)
- 1 pachet de unt sau margarina de post
- 4 cani de nuca macinata
- o banana mare
- esenta de rom

Mod de preparare a prajiturii cu foi de post

1. Pune la topit zaharul. Ai grija sa-l lasi sa se caramelizeze atat cat sa devina auriu la culoare. In caz contrar, risti sa se arda prea tare si sa aiba un gust amarui.

2. Adauga pe rand untul sau margarina taiata cubulete, nuca macinata (sau alunele) si banana maruntita, amestecand incontinuu, pana se omogenizeaza si se incorporeaza crema.

3. Dupa ce compozitia a fiert aproximativ 4 minute, ia-o de pe foc si adauga esenta de rom. Pregateste-te sa umpli foile de napolitana cat timp aceasta este inca calda, pentru a nu se intari.

4. Pune intr-o tava prima foaie de napolitana si intinde peste ea crema, apoi aseaza urmatoarea foaie si repeta procedeul pana termini prajitura cu foi de post.

5. Dupa ce ai asezat ultima foaie, pune deasupra ei o coala alba si preseaz-o cu un obiect mai greu (de exemplu, un tocator de lemn).

6. Lasa prajitura cu foi de post sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore sau chiar peste noapte. Serveste rece acest desert delicios.

Pofta mare! 

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (21)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    MARYLENE (anonim)
    1 mai 2013 06:06

    De ce la 30 minute dupa ce pu crema,prajitura nu mai este cocanta? Am incercat in toate modurile(crema la temp. camerei,mai rece) Se moaie si devine flexibila chiar! Ce sa fac? maryblacksea@yahoo.com