Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Prajitura cu gem de prune de post

Roxana Pana
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Prajitura cu gem de prune de post

Caracteristici

In perioada postului accesul la dulciuri si la prajituri este destul de limitat, avand in vedere ca de obicei acestea contin oua sau produse lactate. Insa cu mici trucuri de inlocuire a ingredientelor poti obtine multe deserturi delicioase, care sa iti satisfaca pofta de dulce. 

Prajitura cu gem de prune este un desert perfect pentru zilele de post, ce se prepara foarte usor si rapid. Asadar, incearca o reteta delicioasa si indulceste aceasta perioada. 

Timp de pregatire: 20-25 de minute
Timp de gatire: 30-40 de minute
Timp total: aproximativ 65 de minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: o tava de dimensiuni 20/30

Ingredientele necesare 

- 10 linguri de apa
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de ulei
- un praf de copt
- coaja rasa de la o portocala
- esenta de rom
- faina cat sa iasa un aluat tare
- doua borcane de gem de prune de 400 gr
- un pumn de miez de nuca
- zahar pudra

Modul de preparare a prajiturii cu gem de prune de post


Pasul 1: Intr-un bol se amesteca apa cu uleiul si zaharul. Se bat usor cu telul pana cand se topeste zaharul, se adauga praful de copt, esenta de rom si coaja de portocala. Faina se adauga treptat si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de degete. Se ia o bucatica mica de aluat, se pune intr-o punga si se baga in congelator timp de 10-15 minute.

Pasul 2: Miezul de nuca se pune intr-o tava si se prajeste timp de cateva minute, pana cand devine crocant. Dupa aceea, nuca se marunteste cu un cutit. Intr-un vas se varsa cele doua borcane de gem si se adauga nuca prajita si tocata.

Pasul 3: Aluatul se intinde cu sucitorul, iar foaia rezultata se aseaza intr-o tava dreptunghiulara in care este pusa hartie de copt. Peste aluat se pune un strat uniform de gem de prune cu nuca. Intre timp, se scoate bucatica de aluat din congelator, se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara peste gem.

Pasul 4: Se introduce tava in cuptorul incazit in prealabil si se tine la foc potrivit in jur de 30 de minute, pana cand capata o culoare aurie. La final, prajitura se scoate din cuptor si se orneaza cu zahar pudra.

Valoarea calorica a prajiturii cu gem de prune de post


Desi este un desert ideal pentru perioada postului, prajitura cu gem de prune trebuie consumata cu moderatie, deoarece 100 g gem de prune contin aproximativ 230 calorii.

Cu toate acestea, daca tii post si ti-e pofta de ceva dulce, incearca aceasta prajitura si bucura-te de un desert delicios si usor de preparat.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!