Prajitura cu gris, de post

Cuprins
Indulceste zilele de post cu o prajitura aromata si hranitoare. Prajitura cu gris, de post este usor de facut, are consistenta pufoasa si nu este deloc costisitoare.
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 40-45 de minute
Timp total: 50-60 de minute
Dificultatea retetei: redusa
Metoda de preparare: coacere
Sursa foto: bengaluruparishe.com
Ingrediente
- 200 g de gris
- 200 g de zahar
- 100 g de faina
- 100 ml de ulei
- 250 ml de apa minerala
- 1 pliculet de praf de copt
- 1 pliculet de zahar
vanilat
- coaja rasa de la o
portocala
Pentru decor:
- nuci si alune maruntite
Pentru servire:
Prajitura cu gris, de post poate fi servita atat simpla, cat si cu gem, cu fructe din compot sau cu fructe proaspete. De asemenea, nucile si alunele pot fi inlocuite cu alte ingrediente preferate. In functie de gusturi poti sa adaugi in compozitie si fructe confiate.
Prepararea prajiturii cu gris, de post
Pune intr-un vas apa minerala, zaharul tos si cel vanilat si amesteca pana cand se topesc. Adauga si celelalte ingrediente: grisul, faina, pliculetul de praf de copt si coaja de portocala. Dupa ce ai amestecat bine aceste ingrediente, adauga si uleiul. Omogenizeaza compozitia, apoi pregateste o tava pentru a pune preparatul la cuptor. Unge tava cu ulei si tapeteaz-o cu putina faina sau foloseste hartie de copt. Toarna si aranjeaza compozitia in tava. O poti lasa simpla sau poti sa presari pe toata suprafata nuci sau alune maruntite.
Nu uita sa pornesti cuptorul inainte, pentru a fi deja incalzit
atunci cand introduci tava in el. Prajitura
cu gris, de post se coace la foc potrivit, timp de 40-45 de minute, in
functie de cat de rumenita iti doresti sa fie.
La final se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se
taie, se aranjeaza si se serveste dupa preferinte.
Valori nutritionale aproximative (50 g):
Calorii - 109 kcal, grasimi - 5,9 g, carbohidrati - 12 g, proteine - 3,3 g.
Incearca un desert cu gris, de post care promite sa fie delicios si insiropat. Chiar daca este de post, acest preparat potoleste pofta de dulce care te ispiteste in aceasta perioada a anului.


