Prajitura cu gris, de post

Prajitura cu gris, de post
Viorica Ghinea, redactor
Marţi, 26.03.2013

Cuprins

Indulceste zilele de post cu o prajitura aromata si hranitoare. Prajitura cu gris, de post este usor de facut, are consistenta pufoasa si nu este deloc costisitoare.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 40-45 de minute
Timp total: 50-60 de minute
Dificultatea retetei: redusa
Metoda de preparare: coacere

platou cu prajituri cu gris
Sursa foto: bengaluruparishe.com

Ingrediente

- 200 g de gris
- 200 g de zahar
- 100 g de faina
- 100 ml de ulei
- 250 ml de apa minerala
- 1 pliculet de praf de copt
- 1 pliculet de zahar vanilat
- coaja rasa de la o portocala

Pentru decor:

- nuci si alune maruntite

Pentru servire:

Prajitura cu gris, de post poate fi servita atat simpla, cat si cu gem, cu fructe din compot sau cu fructe proaspete. De asemenea, nucile si alunele pot fi inlocuite cu alte ingrediente preferate. In functie de gusturi poti sa adaugi in compozitie si fructe confiate.

Prepararea prajiturii cu gris, de post

Pune intr-un vas apa minerala, zaharul tos si cel vanilat si amesteca pana cand se topesc. Adauga si celelalte ingrediente: grisul, faina, pliculetul de praf de copt si coaja de portocala. Dupa ce ai amestecat bine aceste ingrediente, adauga si uleiul. Omogenizeaza compozitia, apoi pregateste o tava pentru a pune preparatul la cuptor. Unge tava cu ulei si tapeteaz-o cu putina faina sau foloseste hartie de copt. Toarna si aranjeaza compozitia in tava. O poti lasa simpla sau poti sa presari pe toata suprafata nuci sau alune maruntite.

Nu uita sa pornesti cuptorul inainte, pentru a fi deja incalzit atunci cand introduci tava in el. Prajitura cu gris, de post se coace la foc potrivit, timp de 40-45 de minute, in functie de cat de rumenita iti doresti sa fie.
La final se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se taie, se aranjeaza si se serveste dupa preferinte.

Valori nutritionale aproximative (50 g):

Calorii - 109 kcal, grasimi - 5,9 g, carbohidrati - 12 g, proteine - 3,3 g.

Incearca un desert cu gris, de post care promite sa fie delicios si insiropat. Chiar daca este de post, acest preparat potoleste pofta de dulce care te ispiteste in aceasta perioada a anului.

Vezi si
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 26.03.2013
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Marţi, 26.03.2013
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Marţi, 26.03.2013
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (18)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024

Ne găsești pe