Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura cu mac - deliciu usor de preparat

Andreea Gluh, redactor

Esti mereu in cautarea unor gusturi noi? Vrei sa prepari ceva deosebit pentru cei dragi ori sa-i faci o surpriza persoanei iubite? Incearca prajiitura cu mac! Gustul ei te va purta cu gandul catre tinuturile calde de pe tarmul Mediteranei, iar efortul tau va fi apreciat. Urmeaza cateva sfaturi si vei avea parte de un desert deosebit.

Prajitura cu mac se prepara rapid si are un gust special, datorat semintelor, ce reprezinta ingredientul de baza. Pentru a o prepara, ai nevoie de cateva ingrediente.

Ingrediente pentru blatul prajiturii cu mac:

- o jumatate de kilogram de faina

- 200 grame de unt sau de margarina

- trei galbenusuri 

- 150 grame de zahar

- 100 ml de lapte

- un plic de praf de copt

- o lingurita de coaja de lamaie

Ingrediente pentru umplutura:

- 200 grame de seminte de mac

- 200 grame de zahar

-150 grame de faina

- un plic de praf de copt

- doua plicuri de zahar vanilat

- 200 ml de lapte

- trei albusuri

- o lingurita de coaja de lamiae

Prajitura cu mac se prepara dupa cum urmeaza:

In primul rand, trebuie sa te ocupi de aluat. Asadar, pune intr-un bol faina, praful de copt, zaharul, untul, laptele, galbenusurile si coaja de lamaie. Amesteca bine, pana la omogenizare si imparte aluatul rezultat in doua. Pune-l la frigider pentru aproximativ o ora. Daca sari peste aceasta etapa, risti ca aluatul sa se sfarame atunci cand il framanti.

Cata vreme aluatul se incheaga la rece, poti prepara umplutura prajiturii. Pentru aceasta trebuie sa bati albusurile pana cand se transforma intr-o spuma tare. In alt bol amesteca semintele de mac si faina cu zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, zaharul vanilat, laptele si coaja de lamaie. Apoi toarna albusurile si amesteca pentru a le omogeniza.

Cand timpul destinat pastrarii aluatului la frigider a trecut, intinde cu un facalet cele doua bucati, pana cand obtii doua foi. Aseaza prima foaie in tava, apoi adauga umplutura, iar deasupra acesteia pune cea de-a doua foaie.

Prajitura se coace timp de 30 de minute la o temperatura de 180 de grade Celsius. Cand o scoti din cuptor, las-o sa se raceasca si apoi taie-o in bucati cu atentie, pentru a nu se sfarama.

Prajitura cu mac este un desert special, care va fi apreciat de intreaga familie. Pentru un aspect deosebit, o poti orna cu diverse fructe ori cu glazura de ciocolata.

Pofta buna!

 

Articolul urmator Prăjitura Albinița sau Dulcineea: preparatul cu foi cu miere care îți lasă gura apă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.