Prajitura cu mere si gris de post

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Prajitura cu mere si gris de post
Tatiana Stefan
Luni, 01.04.2013

Cuprins

Caracteristici

Daca ai ales sa respecti zilele de post ale Pastelui primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa te documentezi. Sa tii post nu inseamna sa te pedepsesti, deoarece exista numeroase retete care pot sa-ti potoleasca foamea, pofta de dulce si sa-ti infrumuseteze aceste zile. Din acest motiv, noi iti prezentam prajitura cu mere si gris de post, o reteta care se prepara usor si este potrivita pentru a-ti rasfata simturile.

Sursa foto: www.bucataras.ro

Asadar, iata cum se prepara prajitura cu mere si gris!

Timp de pregatire: 15-20 de minute
Timp de gatire: 25-30 de minute
Timp total: aproximativ 50 de minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii

Ingrediente necesare 

- 200 g faina
- 150 g gris
- 200 g zahar
- 75 g margarina
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 250 g miez de nuci
- 6 mere
- 2 linguri cu scortisoara

Cum se prepara prajitura cu mere si gris

Intr-un bol adauga faina, grisul, praful de copt, zaharul si pliculetele cu zahar vanilinat. Amesteca-le bine. Apoi curata merele de coaja, da-le prin razatoare si adauga scortisoara.

Ia o tava si tapeteaz-o cu margarina. Imparte amestecul uscat in trei parti egale, ca si cum ar fi trei foi de prajitura. Intinde in tava prima parte din compozitia de faina si gris, apoi pune peste ea jumatate din compozitia de mere. Adauga cea de-a doua parte din amestecul de faina si ultimul strat de mere. Finiseaza folosind compozitia ramasa. Adauga bucatele de margarina si presara miezul de nuci, dupa care introdu tava in cuptorul preincalzit. Las-o timp de 25-30 de minute. Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca si apoi portioneaza.

Asadar, atunci cand vrei sa manaci ceva dulce si rapid alege prajitura cu mere si gris de post, deoarece este o reteta delicioasa si usor de preparat, iar zilele de post vor trece mult mai repede.

Pofta buna!

 

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Luni, 01.04.2013
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 01.04.2013
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Luni, 01.04.2013
Articolul urmator »
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Raluca Margean | Vineri, 29.03.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (23)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
ana (anonim)
13 aprilie 2013 18:06

teapa

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (277 vizite)