Prajitura cu nuca de cocos de post
Timp de pregatire: 25-30 de minute
Timp de gatire: 30 de minute
Timp total: aproximativ 60 de minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii
Ingrediente
- 200 g nuca de cocos
- 200 g de faina
- 250 g zahar farin
- 300 g lapte de soia
- 2 linguri de cacao
- 1 esenta vanilie
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare a prajiturii cu nuca de cocos de post
Intr-un bol adauga nuca de cocos, faina, praful de copt si zaharul si amesteca bine. Adauga laptele si esenta de vanilie si mixeaza bine, pana se omogenizeaza.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si unge-o cu ulei sau cu unt si faina. Toarna trei sferturi din compozitie, iar aluatul ramas trebuie sa-l amesteci cu o lingura de cacao. Se amesteca bine, dupa care se adauga peste compozitia din tava.
Dupa ce ai terminat, baga tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 de grade, timp de 30-35 de minute. Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca bine inainte de a o taia. Astfel vei evita sa se sfarame. De asemenea, poti sa o decorezi cu zahar vanilat.
Prajitura cu nuca de cocos de post este delicioasa, insa nu este indicat sa o consumi in exces, deoarece are 341 de calorii, dintre care 20,1 g grasimi, 35,2 g glucide si 5,5 g proteine.
Pofta buna!