Prajitura cu nuca si gem de post

Prajitura cu nuca si gem de post
Tatiana Stefan
Joi, 28.03.2013

Cuprins

Prajitura cu nuca si gem de post este un desert gustos, care iti va alina dorul de ciocolata si alte preparate care nu se mananca in post. Cu ajutorul acestei prajituri vei reusi sa rezisti tentatiei si vei trece mai usor peste Postul Pastelui.

Sursa:www.bucataras.ro

Timp de pregatire: 40-50 de minute
Timp de gatire: 90 de minute
Timp total: aproximativ 140 de minute
Dificultate reteta: medie
Cantitate: 6 portii  

Asadar, iata cum sa prepari prajitura cu nuca si gem de post!

Ingrediente necesare 

Pentru foi ai nevoie de:

- 600 g faina alba
- 250 ml apa calda
- 10 g drojdie uscata
- 150 g zahar farin
- 1 esenta de vanilie
- coaja de la o lamaie
- 1 lingura de otet
- 200 ml ulei de floarea soarelui

Ingrediente pentru umplutura:

- 250 g nuci macinate
- 300 g gem de piersici

Cum se prepara prajitura cu nuca si gem de post

Intr-un pahar pune 3 linguri cu apa calda si drojdia, pe care o lasi sa se dizolve timp de 10 minute. Intre timp intr-un bol adauga zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie, faina si otetul. Pune si drojdia dizolvata, apa ramasa si uleiul. Amesteca bine pana se uniformizeaza. Cand nu se mai lipeste de maini, framanta compozitia timp de 10 minute, dupa care las-o la frigider pentru o ora.

Cat timp se odihneste aluatul poti sa prepari umplutura - este un amestec simplu, de nuci si gem. Dupa asta ia o tava, unge-o cu putin ulei si tapeteaz-o cu faina.

Aluatul trebuie scos de la frigider si taiat in doua bucati egale. Se mai framanta putin si cu ajutorul unui sucitor se intinde o foaie groasa de 2-3 mm, pe care o asezi in tava. Adauga amestecul de nuci si gem si intinde-l pe toata foaia, dupa care inveleste cu cea de-a doua foaie si lipeste bine marginile.

Introdu tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 de grade si lasa prajitura cu nuca si gem de post timp de 30-35 de minute, pana prinde o crusta rumena. Dupa ce o scoti din cuptor presara zahar pudra, las-o sa se raceasca bine si apoi taie-o sub forma de patrate.

Asadar, prajitura cu nuca si gem de post este un desert delicios, care iti va topi pofta de dulciuri in zilele de post. Alege sa prepari aceasta prajitura si vei fi incantata de gustul ei, mai ales ca poti inlocui gemul de piersici cu gemul tau preferat.

Pofta buna!

 

Articolul urmator »
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (6)

Ne găsești pe