Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Prajitura cu unt de arahide - un desert rapid si delicios

Andreea Gluh, redactor
Sezonul rece a venit cu ploi si cu vreme neprietenoasa, asa ca este timpul sa te delectezi cu un desert care te va binedispune cu siguranta. Este vorba despre prajitura cu unt de arahide, pe care o poti gati dupa o reteta simpla si rapida. Gustul acestui desert ii va incanta cu siguranta pe toti membrii familiei tale, de la cei mici, pana la cei mari.



Sursa foto: cookiescakespiesohmy.com

Untul de arahide este un produs cu multe beneficii pentru organism, printre care se numara prevenirea diabetului de tip II si mentinerea elasticitatii vaselor de sange. De asemenea, are un continut ridicat de vitamina E, vitamina B3, acid folic si magneziu. Daca vrei sa te bucuri de toate aceste proprietati ale untului de arahide, il poti consuma ca atare sau incorporat in diverse preparate gustoase. Unul dintre cele mai savuroase este prajitura cu unt de arahide.

Ingrediente necesare pentru prajitura cu unt de arahide

Pentru blat ai nevoie de:

- 470 grame de faina;
- 470 de grame de zahar;
- 15 grame de bicarbonat;
- 4 grame de sare;
- 180 grame de unt;
- 240 mililitri de apa;
- 120 de grame de unt de arahide;
- 60 mililitri de ulei;
- doua oua;
- 120 mililitri de lapte;
- 15 mililitri de esenta de vanilie.

Pentru glazura prajiturii cu unt de arahide iti sunt necesare:

- 60 grame de unt;
- 60 grame de unt de arahide;
- 80 mililitri de lapte;
- 180 grame de de zahar pudra;
- 60 grame de pudra de cacao.

 

Cum se pregateste prajitura cu unt de arahide?

Pentru a prepara prajitura cu unt de arahide, trebuie ca in primul rand sa preincalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, amesteca faina, zaharul, bicarbonatul si sarea, intr-un bol. Intr-o tigaie, combina untul cu apa, la foc mic, pana cand ating punctul de fierbere. Ia vasul de pe foc si adauga untul de arahide si uleiul, amestecand pana cand se omogenizeaza. Completeaza mixul cu ingredientele uscate. Nu uita de lapte, vanilie si oua. Ai grija sa amesteci bine, pentru a nu se forma cocoloase.

Aluatul rezultat trebuie sa fie copt timp de 18-22 minute. Cand este gata, scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca.

Pentru glazura trebuie sa fierbi la foc mic untul, zaharul, laptele, pudra de cacao si untul de arahide. Cand ingredientele au dat in clocot, ia oala de pe foc si glazureaza prajitura cu sosul cald, ajutandu-te de o lingura din lemn.

Pofta buna!

Prajitura cu unt de arahide este un desert potrivit pentru o masa festiva, precum si o gustare binevenita in sezonul rece, alaturi de o cana de lapte cald.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Gloante gratis (anonim)
    31 ianuarie 2014 21:09

    Rusine!Aceasta este sursa originala pentru reteta:http://cookiescakespiesohmy.com/2013/07/13/peanut-butter-sheet-cake-with-chocolate-peanut-butter-frosting/Cine are cunostinte MINIME de limba engleza poate vedea dferentele MAJORE dintre reteta originala si TAMPENIA asta scrisa ca sa umple paginile unui site JALNIC.

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!