Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura cu visine

Viorica Ghinea, redactor

Doresti sa-ti impresionezi familia sau prietenii cu un desert de sezon interesant? Incearca prajitura cu visine intr-o abordare diferita. Uita de tarte sau de checuri si prepara o prajitura demna de vitrinele cofetariilor. Aceasta reteta este o bijuterie gastronomica pe care orice gospodina iscusita trebuie sa o cunoasca, deoarece este simpla, delicioasa si are un aspect fermecator.

Afla care sunt ingredientele care iti garanteaza un desert de efect!

Timp de pregatire: 15-20 de minute
Timp de gatire:
30 de minute
Timp total:
aproximativ 50 de minute
Dificultatea retetei:
medie
Metoda de preparare
: coacere
Cantitate:
o tava

reteta prajitura cu visine
Sursa foto: thebarracks.info 

Ingrediente necesare

Pentru blatul de ciocolata:

- 150 g de ciocolata cu lapte;
- 100 g de faina;
- 5 oua;
-
150 g de unt;
- 150 g de zahar;
- un praf de sare;

Pentru crema:

- una sau doua tablete de ciocolata alba;
- 400 g de frisca;
- un sfert de kilogram de visine din compot sau proaspete (fara samburi);

 Pentru decor (optional):

- ciocolata rasa;
- fulgi de migdale sau cate o visina pusa pe fiecare felie de prajitura.

Iata cum poti sa prepari o prajitura cu visine

Topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi las-o putin sa se raceasca. Treptat adauga si restul ingredientelor. Intai zaharul si untul, care se amesteca bine pana se topesc cristalele. Separa albusurile de galbenusuri, bata-le cu putina sare pana se formeaza spuma, apoi adauga-le pe amandoua peste celelalte ingrediente. Amesteca din nou, dupa care incorporeaza si faina. Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit.

Cat timp se coace blatul de ciocolata, poti sa pregatesti si crema pentru prajitura. Pune la topit pe baie de aburi o tableta sau doua de ciocolata alba, in functie de cata crema vrei sa pui. Las-o la racit, apoi amestec-o cu frisca si pune recipientul deoparte. 

Verifica daca s-a copt blatul, scoate tava si las-o deoparte pana vei putea sa il tai in jumatate. Pune crema de ciocolata alba peste foaia de blat, aseaza visinele deasupra, dupa ce le-ai indepartat samburii, apoi acopera totul cu cealalta jumatate de blat. Pentru ocazii mai speciale, poti sa imbraci prajitura cu visine in glazura de ciocolata si sa o ornezi cu fulgi de migdale rafinati sau cu visine delicate. Taie prajitura dupa preferinte si aranjeaza feliile pe un platou.

Prajitura cu visine te imbie de la prima vedere si te provoca sa o gusti. Care este secretul ei? Aroma blatului de ciocolata care se completeaza perfect cu gustul acrisor al visinelor, ceea ce te va cuceri pe deplin.  Insa trebuie sa iei in considerare ca acest desert este foarte dulce si contine multe calorii, asa ca nu este indicat sa-l consumi foarte des si in cantitati mari. Pofta buna!

Articolul urmator Prăjitura Albinița sau Dulcineea: preparatul cu foi cu miere care îți lasă gura apă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (18)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    viva (anonim)
    25 iulie 2013 18:06

    blatul se insiropeaza ? o tableta de ciocolata de menaj ? cata cantitativ?

    nana (anonim)
    25 iulie 2013 18:06

    o tableta de ciocolata inseamna un cubulet. Cum sa topesc un cub..Nu cumva se pune o ciocolata intreaga?

    mina (anonim)
    25 iulie 2013 10:10

    ciocolata topita se amesteca cu frisca batuta sau lichida?multumesc