Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Prajitura cub de gheata

Andreea Gluh, redactor

Vara si-a intrat in drepturi, unele zile sunt de-a dreptul caniculare, iar pofta de deserturi reci ste de nestavilit. Desigur ca inghetata ocupa primul loc pe lista, fie ca este vorba despre cea cu banane ori cu pepene galben sau, de ce nu, despre cea cu ness, insa vrem sa iti propunem ceva nou de aceasta data. Este vorba despre o prajitura racoritoare cu ciocolata. Suna apetisant, nu-i asa?

Daca te-am facut curioasa, descopera si tu, in cele ce urmeaza, cum se prepara prajitura cub de gheata!

Un desert racoritor pentru zilele caniculare

Ingredientele de care ai nevoie pentru aluatul prajiturii cub de gheata sunt urmatoarele:

- 80 gr de pudra de cacao neindulcita;

- 80 gr de faina;

- o jumatate de lingura de praf de copt;

- 6 oua (albusurile trebuie sa fie separate de galbenusuri);

- 80 gr de zahar;

- putin unt, pentru a unge tava.

Pentru toppingul vaniliat, iti trebuie:

- 750 ml de lapte;

- 150 gr de zahar;

- esenta de vanilie;

- 150 gr de faina;

- 16 linguri de unt fara sare, lasat la temperatura camerei.

Pentru toppingul din ciocolata, iti trebuie urmatoarele ingrediente:

- 230 gr de ciocolata menaj;

- 6 linguri de ulei vegetal.

Nu in ultimul rand, ai nevoie si de cateva ingrediente pentru sirop:

- 250 gr de zahar;

- 250 gr de apa;

- o jumatate de lingura de apa de trandafiri.

Modalitatea de preparare a prajiturii cub de gheata este urmatoarea:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge o tava cu unt. Apoi, intr-un bol incapator, amesteca faina, pudra de cacao si praful de copt. Separat, mixeaza albusurile de ou impreuna cu zahar, pana cand obtii o spuma. Dupa aceea, adauga si galbenusurile, unul cate unul amestecand pana cand se omogenizeaza. Acum este momentul sa adaugi peste aceasta compozitie si amestecul preparat mai devreme din ingredientele solide. Pune compozitia in tava si las-o in cuptor vreme de 25 de minute.

In tot acest timp, trebuie sa prepari toppingul vanilat, cel din ciocolata si siropul. Pentru cel dintai, incepe prin a pune la foc mic, intr-o cratita, laptele, zaharul si esenta de vanilie. Cand amestecul a inceput sa se incalzeaza, adauga faina, putin cate putin, pana cand obtii textura cremoasa a unei budinci. Ai grija sa amesteci in continuu, pentru a preveni formarea cocoloaselor. Odata ce ai obtinut rezultatul dorit, lasa toppingul sa se raceasca complet, la temperatura camerei. Atunci va trebui sa adaugi in el untul si sa amesteci bine, pentru a omogeniza totul.

Pentru toppingul din ciocolata, tot ce trebuie sa faci este sa topesti ciocolata menaj pe baie de aburi si apoi sa adaugi uleiul vegetal.

In ceea priveste siropul, acesta se prepara prin fierberea ingredientelor la foc mic, pana cand zaharul s-a topit complet.

Cand ai scos prajitura din cuptor, las-o sa se raceasca, apoi inteap-o pe alocuri cu o furculita si toarna siropul peste ea. Acesta va patrunde prin orificiile create si ii va conferi o aroma si o textura deosebita blatului.

Pentru a asambla acest desert delicios, trebuie sa pui pe deasupra toppingul vanilat, iar peste acesta, cel de ciocolata. Apoi, las prajitura in frigider timp de cel putin doua ore, dupa care o poti taia in bucati si o poti savura sau iti poti servi musafirii ori familia, care se vor indragosti imediat de gustul ei delicios.

Pofta buna!

Prajitura cub de gheata este un desert care trebuie incercat in aceasta vara, daca vrei sa te bucuri de o portie delicioasa de ciocolata racoritoare.

Sursa foto: globaltableadventure.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!