Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Prajitura desteapta cu ciocolata - un desert magic!

Alexa Galgau

Mai mult ca sigur ca te intrebi cum poate sa fie o prajitura "desteapta". Ei bine, afla ca nu degeaba se numeste astfel, ci pentru ca tu prepari blatul, iar atunci cand pui prajitura la cuptor, acesta se separa singur in 3 straturi delicioase. In engleza, este denumita "magic cake" si, bineinteles, este un desert foarte popular printre gospodinele care vor sa obtina un preparat complex printr-un procedeu simplu.

Ti-am trezit interesul? Iata reteta pentru delicioasa prajitura desteapta cu ciocolata, desertul decadent care iti va face zilele mai frumoase!

Prajitura desteapta cu ciocolata

Ingrediente*:

- 113 g unt nesarat;

- 600 ml lapte;

- 115 g faina;

- 45 g pudra de cacao;

- 4 oua, cu galbenusurile separate de albusuri;

- cateva picaturi de otet alb;

- 210 g zahar pudra;

- 30 ml espresso sau cafea foarte tare;

- 1 lingurita de esenta de vanilie;

- zahar pudra de presarat peste prajitura;

- zmeura proaspata pentru topping.

* Temperatura acestor ingrediente este foarte importanta in aceasta reteta de prajitura desteapta. Daca sunt prea reci, vor intari untul, iar daca sunt prea fierbinti, se vor "gati" ouale. 

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 162 de grade Celsius si unge cu putin unt o tava de 20x20 cm. 

2. Topeste untul la microunde si lasa-l deoparte ca sa se raceasca. Incalzeste laptele putin si pune-l deoparte. Ambele trebuie sa fie la temperatura camerei cand le folosesti.

3. Intr-un vas separat, amesteca faina si pudra de cacao timp de 20 de secunde. 

4. Bate albusurile de ou cu putin otet pana obtii o spuma tare si lucioasa. Otetul se foloseste pentru a stabiliza consistenta albusurilor dupa ce devin tari. O alternativa la acest procedeu este sa folosesti un vas de cupru in care sa le bati. De asemenea, tine minte ca intotdeauna trebuie sa folosesti numai vase si ustensile perfect curate pentru a bate albusurile.

5. Bate galbenusurile cu zaharul pana obtii o crema voluminoasa, pufoasa si mai deschisa la culoare. Adauga apoi untul topit, espresso-ul si esenta de vanilie si amesteca timp de cateva minute, pana se omogenizeaza bine compozitia. 

6. Adauga la blat amestecul de faina si cacao, putin cate putin, pana se incorporeaza complet. Toarna laptele cate putin, amestecand usor, pana se omogenizeaza compozitia. Este indicat sa nu folosesti mixerul, pentru ca acest blat este foarte lichid si risti sa stropesti totul prin bucatarie. Cel mai simplu este sa amesteci compozitia cu o lingura. 

7. Adauga albusurile de ou in trei serii. Acestea se introduc in blat prin impachetare, adica prin miscari circulare pe verticala, astfel incat sa obtii o crema cat mai aerata si pufoasa. 

8. Toarna blatul in tava unsa in prealabil si lasa-l la cuptor timp de 50-60 de minute. El nu trebuie sa fie uscat de tot, ci sa se miste putin cand scuturi usor tava. In acelasi timp, trebuie sa ai grija sa nu fie totusi prea lichid.

9. Lasa prajitura desteapta la racit si apoi presara deasupra zahar pudra si orneaz-o cu zmeura sau fructe de padure proaspete.

Iti garantam ca te vei indragosti de prajitura desteapta cu ciocolata, pentru ca are o textura deosebit de fina, un gust dulce perfect echilibrat si un aspect cu totul apetisant. Pofta buna!

Incearca si o prajitura perfecta pentru toamna: cu prune si iaurt!

Sursa: whiteonricecouple.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!