Prajitura de frisca si sos de capsuni

Cuprins
Cand ti-e pofta de ceva pufos, cremos, light si de gustul divin al capsunilor, alege la desert o prajititura de frisca cu topping de capsuni, unt si zahar. Un rasfat culinar usor de pregatit si deloc costisitor. Ah, si cu ocazia asta invata de la DivaHair si cea mai simpla reteta cu frisca! Lectura placuta si pofta buuuna!
Prajitura de frisca cu sos de capsuni
![]() |
Ingrediente:
300g smantana dulce
60g zahar tos
200g capsuni proaspete
50g zahar brun
30g unt
baton vanilie
menta
Mod de preparare:
Pentru ca prajitura de frisca sa iasa excelent, este imperios necesar ca smantana dulce sa fie tinuta la frigider minim 5 ore inainte sa te apuci de treaba. Astfel, deasupra unui vas cu gheata, bate smanatana dulce cu telul, pana cand amestecul devine spumos, asemanator zapezii. Adauga zaharul la final si mai amesteca putin.
Aseaza frisca in cupe si las-o la rece. Intre timp, intr-o tigaie, la foc mic, topeste untul. Adauga capsunile taiate cubulete, zaharul brun si vanilia. Lasa-le sa se caramelizeze.
![]() |
Peste prajitura de frisca picura sosul minunat de capsuni. Garniseste cu menta proaspata. Ce reteta simpla de frisca! O sa o incerci, nu-i asa?


