Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura Greta Garbo: cel mai bun desert

Prajitura Greta Garbo: cel mai bun desert

Andreea Gluh, redactor

Greta Garbo a fost una dintre cele mai iubite staruri de la Hollywood, numele ei ramand pe buzele tuturor chiar si dupa un sfert de secol de la moartea sa. De o frumusete rara si cu un talent actoricesc iesit din somun, actrita de origine suedeza a cucerit insa nu numai inimile spectatorilor si ale designerilor, pentru ca ea a fost si un fashion icon, ci si pe cele ale cofetarilor. Asadar, astazi, iti vom povesti cum se prepara prajitura Greta Garbo, o adevarata minunatie culinara!

Prajitura Greta Garbo - un desert care isi merita renumele

Ingredientele de care ai nevoie pentru acest preparat ispititor sunt urmatoarele:

Pentru foi:

- 4 linguri de faina;

- 12 linguri de zahar;

- 12 albusuri;

- 150 gr de alune;

- 150 gr de nuci.

Pentru umplutura:

- 150 gr de zahar;

- 50 gr + 125 + 125 gr de unt la temperatura camerei;

- 150 gr de ciocolata neagra;

- 12 galbenusuri;

- 7 linguri de zahar.

Pentru glazura:

- 100 gr de ciocolata neagra

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a prepara acest desert sunt urmatorii:

Foile:

Mai intai, marunteste nucile si alunele si amesteca-le cu faina. Apoi, bate bine albusurile de oua, adaugand zaharul incetul cu incetul, in ploaie. Combina mixul uscat cu albusurile batute pana cand obtii o compozitie omogena, apoi imparte-o in trei si bag-o la cuptor, pentru a obtine tot atatea foi.

Umplutura:

Caramelizeaza 150 gr de zahar si adauga 50 gr de unt peste el, amestecand bine. Produsul final trebuie impartit in trei portii, avand grija sa ungi fiecare foaie coapta anterior cu cate putin din compozitia caramelizata.

In continuare, pune la foc mic, intr-o tigaie, ciocolata neagra si 125 gr de unt, lasandu-le sa se topeasca si sa se amestece. Crema obtinuta la final trebuie turnata peste fiecare dintre cele trei foi coapte, pe deasupra stratului de caramel. Lasa totul sa se raceasca si treci la urmatoarea etapa.

Pune galbenusurile de ou si cele 125 gr de zahar ramase intr-un vas la bain-marie si amesteca bine, pana cand obtii o crema. Cand compozitia s-a omogenizat, las-o sa se raceasca si apoi adauga cele 125 gr de unt ramase si amesteca din nou. La final, unge foile care deja au un strat de caramel si unul de ciocolata, apoi uneste-le, iar crema din galbenusuri ramasa foloseste-o pentru a orna marginile prajiturii, imbracand-o intr-un strat uniform.

Iata ca a venit si momentul sa glazurezi desertul! In acest scop, trebuie ca mai intai sa topesti cele 100 gr de ciocolata neagra la bain-marie, dupa care sa o torni peste prajitura. Pune totul la rece vreme de cel putin o ora, dupa care te poti delecta cu savurosul preparat dulce, alaturi de cei dragi, desigur!

Pofta buna!

Te provocam sa incerci si tu sa pregatesti prajitura Greta Garbo si sa intri astfel in pielea unui adevarat maestru cofetar!

Sursa foto: therecipe.com

Articolul urmator
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Cel mai dulce test: răspunde la 7 întrebări și îți spunem ce desert ești!
Incepe quiz
Cel mai dulce test: răspunde la 7 întrebări și îți spunem ce desert ești!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.