Ce pregatim bun astazi? Prajitura cu inghetata!
Am vazut si eu aceasta reteta la o emisiune cu specific culinar, am notat-o repede pe spatele unei reviste si imediat ce am avut putin timp liber, am incercat-o! E diferita, e interesanta, e foarte buna: prajitura inghetata!
Prajitura inghetata
Ingrediente:
100 g zahar
50 g nuci
4 galbenusuri
3 albusuri
25 g pesmet
30 g ciocolata de menaj
1 l lapte
6 oua
35 g zahar
1 baton vanilie
Mod de preparare:
Intr-un vas, cu o lingura de lemn, amesteca galbenusurile, zaharul si nucile date prin masina pana vei obtine o pasta omogena. Incorporeaza apoi pesmetul, ciocolata rasa pe razatoare, faina si, la sfarsit, albusurile batute spuma.
Cu ajutorul unei linguri, intr-o tava tapetata cu hartie cerata, pune globulete de ciocolata pe care le lasi la copt timp de 30-35 de minute.
Pentru inghetata, pune laptele sa fiarba la foc mic, adauga zaharul si vanilia si lasa sa mai clocoteasca 2-3 minute. Separat, bate ouale intregi intr-un castron, dupa care toarna treptat laptele fierbinte peste oua, amestecand continuu cu un tel. Dupa ce s-a racit, lasa inghetata la congelator pret de 4 ore.
Prajitura inghetata se face in felul urmator: cu 2 biscuiti si o cupa de inghetata faci un mini sandwich delicios. De preferat, biscuitii trebuie incalziti inainte, pentru ca melanjul de textura si temperatura sa cucereasca audienta!