Ce pregatim bun astazi? Prajitura cu inghetata!

Ce pregatim bun astazi? Prajitura cu inghetata!
Diana Sorescu
Marţi, 20.04.2010

Am vazut si eu aceasta reteta la o emisiune cu specific culinar, am notat-o repede pe spatele unei reviste si imediat ce am avut putin timp liber, am incercat-o! E diferita, e interesanta, e foarte buna: prajitura inghetata!

Prajitura inghetata

Prajitura inghetata

Ingrediente:

100 g zahar
50 g nuci
4 galbenusuri
3 albusuri
25 g pesmet
30 g ciocolata de menaj
1 l lapte
6 oua
35 g zahar
1 baton vanilie

Mod de preparare:

Intr-un vas, cu o lingura de lemn, amesteca galbenusurile, zaharul si nucile date prin masina pana vei obtine o pasta omogena. Incorporeaza apoi pesmetul, ciocolata rasa pe razatoare, faina si, la sfarsit, albusurile batute spuma.

Cu ajutorul unei linguri, intr-o tava tapetata cu hartie cerata, pune globulete de ciocolata pe care le lasi la copt timp de 30-35 de minute.

Prajitura inghetata

Pentru inghetata, pune laptele sa fiarba la foc mic, adauga zaharul si vanilia si lasa sa mai clocoteasca 2-3 minute. Separat, bate ouale intregi intr-un castron, dupa care toarna treptat laptele fierbinte peste oua, amestecand continuu cu un tel. Dupa ce s-a racit, lasa inghetata la congelator pret de 4 ore.

Prajitura inghetata se face in felul urmator: cu 2 biscuiti si o cupa de inghetata faci un mini sandwich delicios. De preferat, biscuitii trebuie incalziti inainte, pentru ca melanjul de textura si temperatura sa cucereasca audienta!

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Marţi, 20.04.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Marţi, 20.04.2010
Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Ce fel de inghetata esti?
Ce fel de inghetata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024

Ne găsești pe