Prajitura cu mere cu specific international: Dutch Apple Cake

Cuprins
Retete de prajituri cu mere sunt o multitudine, unele mai complicate, adresate maestrilor cofetari, altele mai simple, pentru incepatori in domeniul culinar. Exista insa si retete de o complexitate redusa dar extrem de fancy. La fel este si aceasta prajitura cu mere: fina, luxoasa, crocanta. O sa-ti placa!
Dutch Apple Cake – prajitura cu mere delicioasa
![]() |
Ingrediente:
2 oua
175g zahar
½ seminte de vanilie
85g unt
75ml lapte
125g faina
½ lingura de scortisoara
2 ¼ praf de copt
2 mere mari decojite si taiate felii
75ml inghetata de vanilie, pentru servit
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 200 C si unge o tava cu unt, apoi inveleste-o in hartie cerata.
2. Cu ajutorul unui mixer, amesteca ouale, zaharul si vanilia pana cand obtii o pasta fina si spumoasa.
3. Intr-o tigaie, la foc domol, topeste untul, adauga laptele treptat si amesteca continuu. Peste acest mix adauga crema de oua, dupa care faina, praful de copt si scortisoara. Ai mare grija sa nu se formeze cocoloase.
4. Aseaza pasta in tava, iar deasupra aseaza feliile de mar (se vor scufunda in aluat). Deasupra presara zahar pentru o crusta crocanta.
5. Lasa totul la cuptor pentru 25-30 de minute, dupa care taie prajitura in felii si serveste-le alaturi de cupe de inghetata de vanilie.
![]() |
O prajitura cu mere delicioasa, un desert deosebit si delicat. Cum sa nu adori prajiturile cu mere?


