Prajitura Napoleon

Cuprins
Pentru prajitura Napoleon exista mai multe variante de preparare si de decorare. Fiecare gospodina poate sa aleaga reteta potrivita in functie de gustul si de stilul de viata pe care le are. Orice modalitate de pregatire vei alege, desertul va iesi delicios, demn de un rasfat regesc.
Reteta propusa de noi este simpla si se prepara rapid, daca scadem timpul de asteptare pentru aluat. Rezultatul va fi incantator, deoarece aluatul crocant se imbina perfect cu crema fina si aromata.
Afla cum poti sa prepari o prajitura Napoleon de neuitat!
Timp de pregatire: 20-25 de minute
Timp de asteptare: doua ore pentru aluat
Timp de gatire: 30 de minute
Timp total: 3 ore (aproximativ)
Metoda de preparare: aluat - coacere, crema -
fierbere
Dificultatea retetei: medie
Sursa foto: delightsofculinaria.blogspot.com
Ingrediente necesare
-
500 g de faina
-
100 ml de apa
-
un pachet de unt
-
un praf de sare
-
un ou
Pentru crema
-
3-4 linguri de faina
-
doua oua
-
100 g de zahar tos
-
50 g de unt
-
doua pliculete de zahar vanilat
-
600 ml de smantana
Sugestii pentru decor (optional)
-
frisca
-
fructe
-
ciocolata topita
-
alune macinate
Iata cum poti sa prepari prajitura Napoleon
1. Se cerne faina si se pune intr-un recipient mare. Untul rece se taie in bucatele, dupa care se adauga peste faina si se amesteca pana la omogenizare. Se pune in compozitie apa, un ou si putina sare si se pregateste un aluat moale. Dupa ce aluatul obtinut este gata, se introduce in frigider pentru doua ore.
2. Se scoate aluatul din frigider si se imparte in patru bucati egale care se intind in foi subtiri. Cu varful unui cutit, se fac cateva gauri in foile de aluat, apoi se introduc in cuptor pentru 15-20 de minute.
3. Crema pentru prajitura Napoleon se prepara pe foc. Se pun intr-un recipient: faina, laptele, smantana, ouale, zaharul tos si cel vanilat. Se amesteca ingredientele, apoi se pun pe foc pana incepe crema sa se ingroase. Spre final se incorporeaza si 50 g de unt. Se ia compozitia de pe foc si se lasa la racit.
4. Pe fiecare foaie se intinde un strat de crema fina, apoi se decoreaza si se taie dupa preferinte. Aranjeaza bucatile de prajitura Napoleon pe o tava si orneaza cu fructe proaspete. Daca iti doresti ca desertul sa aiba un aspect festiv, poti sa topesti ciocolata alba si sa o intinzi deasupra ori sa pregatesti cateva elemente de decor din frisca. Pentru diversitate, poti sa faci mai multe straturi pe care sa le umpli cu diferite creme (crema de caramel, crema de ciocolata, crema de lamaie, crema de cocos).
Rasfata-ti familia si prietenii cu o prajitura Napoleon rafinata, racoroasa si delicioasa. Cu un astfel de desert nu vei da gres, indiferent de eveniment.


