Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura Napoleon

Prajitura Napoleon

Viorica Ghinea, redactor

Pentru prajitura Napoleon exista mai multe variante de preparare si de decorare. Fiecare gospodina poate sa aleaga reteta potrivita in functie de gustul si de stilul de viata pe care le are. Orice modalitate de pregatire vei alege, desertul va iesi delicios, demn de un rasfat regesc.

Reteta propusa de noi este simpla si se prepara rapid, daca scadem timpul de asteptare pentru aluat. Rezultatul va fi incantator, deoarece aluatul crocant se imbina perfect cu crema fina si aromata.

Afla cum poti sa prepari o prajitura Napoleon de neuitat!

Timp de pregatire: 20-25 de minute
Timp de asteptare:
doua ore pentru aluat
Timp de gatire:
30 de minute
Timp total:
3 ore (aproximativ)
Metoda de preparare:
aluat - coacere, crema - fierbere
Dificultatea retetei:
medie

reteta prajitura  Napoleon
Sursa foto: delightsofculinaria.blogspot.com

Ingrediente necesare

- 500 g de faina
- 100 ml de apa
- un pachet de unt
- un praf de sare
- un ou

Pentru crema

- 3-4 linguri de faina
- doua oua
- 100 g de zahar tos
- 50 g de unt
- doua pliculete de zahar vanilat
- 600 ml de smantana

Sugestii pentru decor (optional)

- frisca
- fructe
- ciocolata topita
- alune macinate

Iata cum poti sa prepari prajitura Napoleon

1. Se cerne faina si se pune intr-un recipient mare. Untul rece se taie in bucatele, dupa care se adauga peste faina si se amesteca pana la omogenizare. Se pune in compozitie apa, un ou si putina sare si se pregateste un aluat moale. Dupa ce aluatul obtinut este gata, se introduce in frigider pentru doua ore.

2. Se scoate aluatul din frigider si se imparte in patru bucati egale care se intind in foi subtiri. Cu varful unui cutit, se fac cateva gauri in foile de aluat, apoi se introduc in cuptor pentru 15-20 de minute.

3. Crema pentru prajitura Napoleon se prepara pe foc. Se pun intr-un recipient: faina, laptele, smantana, ouale, zaharul tos si cel vanilat. Se amesteca ingredientele, apoi se pun pe foc pana incepe crema sa se ingroase. Spre final se incorporeaza si 50 g de unt. Se ia compozitia de pe foc si se lasa la racit.

4. Pe fiecare foaie se intinde un strat de crema fina, apoi se decoreaza si se taie dupa preferinte. Aranjeaza bucatile de prajitura Napoleon pe o tava si orneaza cu fructe proaspete. Daca iti doresti ca desertul sa aiba un aspect festiv, poti sa topesti ciocolata alba si sa o intinzi deasupra ori sa pregatesti cateva elemente de decor din frisca. Pentru diversitate, poti sa faci mai multe straturi pe care sa le umpli cu diferite creme (crema de caramel, crema de ciocolata, crema de lamaie, crema de cocos).

Rasfata-ti familia si prietenii cu o prajitura Napoleon rafinata, racoroasa si delicioasa. Cu un astfel de desert nu vei da gres, indiferent de eveniment.

Articolul urmator
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (26)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri

    maria (anonim)
    5 septembrie 2013 12:12

    Daca se amesteca pe foc lapte cu smantana se taie....se branzeste, iar faina nu are rostul aici ...poate amidon alimentar, este o panarama de reteta nu incercati ca va pierdeti timpul si ....banii, care a mai facut macar o gogoasa in viata lui stie ca unele retete prezentate sunt facute de "mecanici" nici intr-un caz de bucatar sau macar o gospodina mai rutinata cu gatitul...pacat.....

    Mamaie (anonim)
    25 mai 2013 09:09

    La prajitura Napoleon crema se face cu mascarpone, frisca si ciocolata alba, in niciun caz cu faina. Detest cremele cu faina. Suna a saracie si incropeala de nepriceputi.

    IULIA (anonim)
    23 mai 2013 15:03

    de lapte in printre ingrediente nici nu se vorbese, si untul... de care pachet de unt??? gramajul ma intereseaza ca poate sa fie si de 100 si 200 si 500 ?? deci, de3 care?

    21daniela
    30 aprilie 2013 10:10

    Ce cantitate de lapte trebuie sa punem?