Nu stiu ce parere aveti voi, dar eu una m-am saturat de cozonaci si placinta cu mere, vreau sa prepar ceva cu gust de...primavara! Asadar, m-am gandit la o reteta de prajitura savuroasa, fresh, ceva care sa imbine cu maiestrie un aluat pufos si o umplutura cremoasa si fructata. Alegerea mea? Prajitura cu caise!
Prajitura cu caise si fulgi de aluat crocant
Ingrediente:
2 si ¼ cani de faina
½ cana zahar
1 lingurita cu praf de copt
¼ lingurita sare
½ cana cu unt, la temperatura camerei
2 oua mari
1 lingurita cu seminte de vanilie
5 linguri cu smantana dulce
Gem sau marmelada de caise
Mod de preparare:
Amesteca cu grija faina, praful de copt, ouale, untul, vanilia si sarea pana cand obtii o compozitie omogena. Gradual, picura si smantana dulce. Apoi, imparte aluatul pe care l-ai obtinut in doua jumatati, inveleste-l in folie de palstic si lasa-l sa se odihneasca la frigider pret de o ora.
Apoi, intr-o tava tapetata cu faina, intinde o jumatate din aluat cat poti de uniform. Lasa-l sa se bronzeze la cuptor timp de 10 minute, dupa care scoate-l si rasfata-l cu un strat generos de piure de caise, gem sau marmelada.
Cu ajutorul unei razatoare, taie in fasii mari a doua jumatate de aluat si plaseaza-le deasupra caiselor. Lasa prajitura la cuptor cam 25 de minute, pana cand fulgii de aluat capata o frumoasa tenta aurie. Pudreaza totul cu zahar si gata prajitura!
Reteta de prajitura cu caise si fulgi de aluat crocant este excelenta!