Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Prajitura tosca cu mac

Ana Musat

Daca ai pofta de ceva dulce, dar nu mai stii ce sa faci, iti recomandam prajitura tosca. Se prepara putin mai greu, insa merita tot efortul pentru ca este delicioasa si potrivita pentru vara.

De ce ingrediente ai nevoie pentru prajitura tosca cu mac


Blat:

• 8 albusuri
• 200 g zahar brun
• 100 g mac
• 4-5 linguri de faina
• 1 lingurita de praf de copt

Crema pentru prajitura tosca cu mac:

• 8 galbenusuri
• 1 ceasca de zahar brun
• 500 ml de lapte
• 200 g de unt
• esenta de vanilie
• zahar vanilat
• 2-3 linguri de amidon

Biscuiti:

• 1 pachet de biscuit
• 1 ceasca de cafea tare

Glazura:

• 200 g de ciocolata neagra
• 100 ml de frisca lichida
• 50 g de unt

Cum se prepara prajitura tosca


Pentru blat - se amesteca albusurile pana se fac spuma, adaugand treptat zaharul, pana se topeste. Dupa aceea, se cerne faina deasupra si se incorporeaza usor.

Adauga praful de copt stins in 2 lingurite de zeama de lamaie, apoi macul. Se amesteca totul pana se omogenizeaza si se toarna intr-o tava in care ai pus hartie de copt.

Se preincalzeste cuptorul cateva minute si se coace pana capata o nuanta usor aurie.

Pentru crema - intr-un vas cu fund dublu (daca nu ai, poti folosi orice cratita), se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se topeste si obtinem o crema omogena si deschisa la culoare.

Adauga laptele si amidonul si amestecam cu grija, sa nu faca cocoloase. Dupa aceea, se pune vasul pe foc mic pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Intr-un alt vas, se amesteca untul pana se face spuma, se adauga esenta de vanilie si zaharul vanilat si se amesteca cu crema.

Crema se intinde uniform peste aluatul racit, iar peste crema se adauga biscuitii care se trec rapid, sa nu se rupa, prin cafeaua calduta.

Glazura se prepara topind toate ingredientele la foc mic. Se adauga peste biscuiti si se da prajitura la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Pentru a face prajitura si mai gustoasa, orneaz-o cu cateva felii de banana, kiwi sau orice alt fruct. Iar in functie de preferintele tale, poti adauga in blat sau in crema si nuca de cocos sau coaja rasa de portocala sau lamaie. Ideal este sa personalizezi reteta astfel incat sa iasa exact pe gustul tau.

Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!