Profiterol - cel mai dulce cadou la desert!
Daca vrei ceva bun, usor de preparat dar cu care sa iti cuceresti invitatii, reteta de profiterol de mai jos este perfecta. Delicios, cremos, pufos, dulce, toate impreuna. Ce poate sa fie mai potrivit?
Profiterol
Ingrediente:
100g unt
1 lingurita de zahar
un praf de sare
4 oua
125 g faina
400 ml lapte
inghetata de vanilie
frisca
sirop de ciocolata
Mod de preparare:
Intr-o oala, pune la fiert laptele, praful de sare, untul si zaharul. Cand au dat in clocot, ia-le de pe foc si toarna faina, toata odata! Incorporeaza bine, bine, dupa care lasa compozitia la racit.
Pune gentil cate un ou si amesteca-l, repetand procedura de patru ori. Trebuie sa obtii o coca moale, pe care o vei modela in forma de globulete si pe care le vei pune la copt intr-o tava.
Cand sunt gata, le rupi un capac si buzunarelul format il umpli cu o cupa de inghetata. Pe deasupra, toarna sos de ciocolata. Profiterolul este gata!