Reteta de Craciun: Un tort simplu de preparat

Pentru ca vin sarbatorile, iti prezentam cea mai simpla reteta de tort pentru Craciun cu banane si caramel, pe care o poti prepara intr-un timp record, in cazul in care ti-a luat prea mult sa pregatesti mancarurile traditionale. Iata reteta care te va ajuta sa obtii un tort delicios, pe placul familiei tale.
Ingredientele de care ai nevoie:
Pentru caramel:
- 150 gr zahar brun
- 75 gr unt
Pentru tort:
- 250 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 225 gr zahar pudra
- 125 gr unt topit
- 2 oua
- 80 ml lapte
- 2 banane (sau mai multe)
Intr-o tigaie, topeste untul si zaharul brun si amesteca pana cand capata o consistenta fina. Intinde caramelul obtinut pe o tava rotunda sau pe o tigaie mai mare. Apoi, taie felii de banane si aranjeaza-le in cerc peste caramel.
Intr-un bol, amesteca faina, praful de copt si zaharul pudra. Separat bate ouale cu laptele, dupa care toarna-le peste ingredientele din bol. Amesteca bine, pana se incheaga aluatul dupa care pune-l peste banane.
Incalzeste cuptorul la 180 grade, dupa care lasa tortul sa se coaca intre 30-40 minute. Ca sa te asiguri ca tortul este gata, dupa 30 de minute inteapa-l cu ajutorul unei scobitori. Daca iese curata, inseamna ca tortul tau s-a facut!
Lasa-l sa se raceasca dupa care intoarce-l si pune-l pe un platou. Il poti servi simplu, cu frisca sau cupe de inghetata.
Acest desert usor de preparat si gustos va fi vedeta mesei de Craciun!


