Reteta de inghetata cu cirese

Reteta de inghetata cu cirese
Luiza Valsan
Luni, 01.07.2013

Cuprins

Profita de faptul ca ciresele sunt specifice acestui sezon si prepara o reteta de inghetata cu cirese. In afara de faptul ca sunt gustoase si suculente, ciresele sunt excelente pentru prepararea acestor deserturi racoroase.

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 10 de minute
Timp total: 30 de minute + timp de congelare
Portii: un bol mare

Ingrediente necesare

- 3 cani de cirese proaspete, fara samburi
- 2 linguri de suc de lamaie
- ¾ cana de zahar (mai mult sau mai putin in functie de cat de dulci sunt ciresele si cat de dulce vrei sa iasa inghetata)
- ¼ cana de lapte (poti adauga smanatana daca vrei sa aiba o consistenta mai cremoasa)
- 1½ cana de iaurt gras (daca vrei sa folosesti iaurt degresat sau cu un continut scazut de grasimi, adauga 2 linguri de frisca lichida)
- 2 linguri de lichior din migdale (Amaretto), optional

Cum sa prepari reteta de inghetata cu cirese

1. Fierbe intr-o oala medie ciresele, sucul de lamaie si zaharul. Amesteca pana se dizolva complet zaharul.

2. In timp ce se incalzeste mixtura, foloseste un zdrobitor de cartofi pentru a marunti ciresele in oala. Astfel fructele isi vor lasa inauntru toata zeama.

3. Dupa ce s-a topit tot zaharul, indeparteaza vasul de la sursa de caldura si lasa-l la racit timp de 10 minute. Pune continutul intr-un blender si mixeaza pana ingredientele se transforma intr-o pasta.

4. Omogenizeaza intr-un bol piureul de cirese, laptele, iaurtul si lichiorul Amaretto, daca folosesti. Alcoolul din bautura va pastra inghetata mai moale. Pune inghetata cu cirese in cutii cu capac si introdu-le la congelator ca sa se intareasca. Poti folosi si masina de inghetata, daca ai (proceseaza inghetata pentru 25 de minute).

5. Dupa doua ore amesteca inghetata cu lingura si pune-o la loc pana ce se ingheata bine. Cu cat inghetata de cirese sta mai mult la racit, cu atat mai bine. Poti sa o lasi si peste noapte.

6. Inghetata cu cirese se serveste in cupe, decorata cu bucati de fructe proaspete, ciocolata, migdale, nuci sau diverse siropuri. Poti adauga si frisca deasupra, daca consideri ca este necesar.

Reteta de inghetata cu cirese este ideala pentru zilele calduroase de vara. Daca ti-a placut, testeaza-o chiar acum in propria bucatarie si invita-i pe cei dragi la un desert cu fructe, racoritor si delicios.

 

Articolul urmator »
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Raluca Margean | Miercuri, 24.07.2024
Incepe quiz
Ce fel de inghetata esti?
Ce fel de inghetata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (5)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 17.03.2024

Ne găsești pe