Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de macarons cu ciocolata, un vis frantuzesc

Reteta de macarons cu ciocolata, un vis frantuzesc

Viorica Ghinea, redactor

Cu siguranta si tie ti-au facut cu ochiul din vitrinele patiseriilor sau ale cofetariilor simpaticele macarons. Delicate, aromate si vesele, aceste prajiturele se fac indragite imediat si se numara printre cele mai versatile deserturi. Poti incerca o multitudine de arome si de culori pentru prepararea lor, insa este recomandat sa incepi cu una simpla si cu o cantitate mai mica.

Iata o reteta de macarons cu ciocolata absolut delicioasa!

Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 20-25 de minute
Timp de asteptare: 15 minute
Timp total: aproximativ 65 de minute
Metoda de preparare: coacere
Dificultatea retetei:medie
Cantitate: 12 bucati

macarons

Ingrediente necesare pentru reteta de macarons

- 125 g de zahar pudra;
- o lingura de cacao;
- 100 g de migdale macinate;
- doua albusuri medii;
- un praf de sare.

Pentru umplutura

- 50 g de ciocolata cu lapte (maruntita);
- doua linguri de lapte caldut.

Iata cum poti sa prepari o reteta de macarons  

Amesteca zaharul pudra cu cacaua si migdalele macinate fin. Mixeaza albusurile de ou cu putina sare, pana se formeaza o textura ferma si densa, apoi toarna-le cu grija peste celelalte ingrediente.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt, dupa care pune compozitia intr-o punga careia i-ai taiat un colt sau foloseste o lingura. Orice optiune ai alege, rezultatul trebuie sa fie acelasi, si anume: formarea a 24 de cercuri din aluat cu diamentrul de aproximativ 3 cm, lasand un mic spatiu intre ele. Daca nu esti multumita de forma lor, niveleaza-le cu o spatula umeda, apoi lasa-le 15 minute la temperatura camerei, pana se mai incheaga putin compozitia.

Coace prajiturile aproximativ 15-20 de minute, pana devin ferme la atingere.

Intre timp, prepara umplutura pentru reteta de macarons. Topeste ciocolata la bain-marie si incorporeaza laptele caldut, apoi amesteca pana se formeaza o crema. Da recipientul deoparte, lasand compozitia sa se intareasca.

Umple prajiturile cu crema, avand grija sa folosesti bucati asemanatoare ca dimensiune. Aseaza partile mai fine (care nu prezinta crapaturi sau alte defecte) la exterior, pentru un aspect cat mai rafinat. Nu pune mai multa crema decat este necesar.

Odata ce ai terminat tot procesul, rezista tentatiei de a le manca si lasa-le la frigider peste noapte. Vor fi mult mai gustoase a doua zi.

Informatii nutritionale

Calorii - 119 kcal, grasimi - 6 g, carbohidrati - 14 g, proteine - 3 g

Incearca si tu aceasta reteta de macarons cu o delicata nota frantuzeasca si cu siguranta va deveni una dintre alegerile tale preferate.

Sursa foto: couriermail.com.au
Articolul urmator
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Ce fel de ciocolata esti?
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.