Reteta de paine cu banane
Cuprins
Painea este un aliment de care multi oameni nu se pot lipsi. Bineinteles ca au si ei dreptate, avand in vedere faptul ca nutritionistii spun ca o felie de paine poate asigura o parte din cantitatea de vitamina B necesara bunei functionari a organismului. Astazi, insa, vom vorbi despre o altfel de paine, care poate fi mai degraba incadrata la categoria deserturi. Este vorba despre painea cu banane, care este gustoasa si usor de preparat.
Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a te bucura de gustul acestui preparat deosebit!
Painea un banane - un desert cum n-ai mai gustat
Ingredientele de care ai nevoie sunt urmatoarele:
- 2-3 banane foarte coapte, fara coaja;
- 80 gr de unt topit;
- 240 gr de zahar (cantitatea poate scadea la jumatate, daca iti plac deserturile mai putin dulci);
- 1 ou batut;
- 360 gr de faina;
- o lingurita de bicarbonat;
- 1 lingurita de esenta de vanilie;
- un varf de cutit de sare.
Modalitatea de preparare este urmatoarea:
Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius si unge cu putin unt o tava. Intr-un bol, zdrobeste cu o furculita bananele si amesteca-le cu untul topit. Adauga, apoi, sarea, bicarbonatul, zaharul, oul batut si vanilia. Mixeaza pana cand obtii o compozitie omogena, dupa care poti adauga si faina. Continua sa amesteci, astfel incat aluatul sa nu aiba cocoloase. Cand este gata, toarna-l in tava unsa cu unt in prealabil si pune-o in cuptor pentru o ora. Pentru a verifica daca este gata desertul, poti infige o scobitoare in aluat odata ce au trecut primele 45 de minute din timpul necesar coacerii. Atunci cand o scoti curata din aluat, inseamna ca prajitura este gata.
Pofta buna!
Painea cu banane poate fi savurata la cafeau de dimineata sau iti poti servii invitatii cu acest desert deosebit.
Sursa foto: simplerecipes.com