Reteta pentru turta dulce de post: o gustare dulce si aromata
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Cuprins
Caracteristici
Chiar daca suntem in plin post, nu trebuie sa ne limitam la deserturi compuse doar din fructe. Exista si cateva retete de prajituri pe care le poti incerca. Printre acestea se numara si turta dulce de post. Aroma ei te va duce cu gandul la copilarie, iar gustul sau deosebit ii va incanta pe toti membrii familiei tale, fie ei mari sau mici.
Iata ce trebuie sa faci pentru a savura acest desert delicios!
Ingrediente pentru turta dulce de post
Mai intai preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si ordoneaza pe masa din bucatarie o mica armata de boluri, care sa contina urmatoarele ingrediente:
- 300 de grame de faina;
- 300 ml de apa;
- 100 de grame de miere;
- 100 de grame de margarina vegetala;
- 150 de grame de zahar;
- un varf de cutit de sare;
- doua pliculete de praf de copt;
- coaja de la o portocala rasa sau esenta de portocale;
- o lingurita de scortisoara;
- o lingurita de nucsoara.
Pentru a glazura turta dulce de post pregateste inca 250 de grame de zahar, de data aceasta sub forma de pudra si sucul de la trei lamai stoarse.
Cum se pregateste turta dulce de post?
Pune pe foc, intr-un vas margarina, zaharul, mierea si apa. Amesteca pana cand obtii un sirop gros. Separat, intr-un bol, pune faina, praful de copt si mirodeniile: coaja de portocala, nucsoara si scortisoara. Inglobeaza siropul pregatit anterior si omogenizeaza compozitia cu ajutorul unui mixer, pentru a te asigura ca nu se formeaza cocoloase. Daca observi ca aluatul este prea subtire, mai poti adauga faina. Daca din contra, este prea dens, mai pune apa. Cand compozitia este gata, o poti taia in bucati sau o poti decupa cu ajutorul diverselor accesorii de bucatarie achizitionate in acest scop, pentru a realiza forme pe placul tau sau al celor mici din familie.
Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt si aseaza bucatile de turta in ea, pastrand o mica distanta intre ele. Prajitura se va coace in aproximativ 40 de minute. Intre timp pregateste glazura, amestecand zaharul pudra cu sucul de lamaie. Rezultatul trebuie sa fie un sirop cu densitate medie, de culoare alba. Cand turta dulce de post este gata, scoate-o tin cuptor si decoreaz-o cu glazura.
Pofta buna!
Reteta pentru turta dulce de post este usor de pus in practica si poate fi savurata nu doar in perioada de post, ea fiind potrivita pentru orice moment in care vrei sa gusti o gustare cu o aroma deosebita.


