Reteta pentru turta dulce de post: o gustare dulce si aromata

Timp de gătire:
45-60 minute
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Reteta pentru turta dulce de post: o gustare dulce si aromata
Andreea Gluh, redactor
Miercuri, 11.12.2013

Cuprins

Caracteristici

Chiar daca suntem in plin post, nu trebuie sa ne limitam la deserturi compuse doar din fructe. Exista si cateva retete de prajituri pe care le poti incerca. Printre acestea se numara si turta dulce de post. Aroma ei te va duce cu gandul la copilarie, iar gustul sau deosebit ii va incanta pe toti membrii familiei tale, fie ei mari sau mici.

Iata ce trebuie sa faci pentru a savura acest desert delicios!

Ingrediente pentru turta dulce de post 

Mai intai preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si ordoneaza pe masa din bucatarie o mica armata de boluri, care sa contina urmatoarele ingrediente:

- 300 de grame de faina;

- 300 ml de apa;

- 100 de grame de miere;

- 100 de grame de margarina vegetala;

- 150 de grame de zahar;

- un varf de cutit de sare;

- doua pliculete de praf de copt;

- coaja de la o portocala rasa sau esenta de portocale;

- o lingurita de scortisoara;

- o lingurita de nucsoara.

 Margarina vegetala -  27.60 lei

 Faina -  7.49 lei

Pentru a glazura turta dulce de post pregateste inca 250 de grame de zahar, de data aceasta sub forma de pudra si sucul de la trei lamai stoarse.

Cum se pregateste turta dulce de post?

Pune pe foc, intr-un vas margarina, zaharul, mierea si apa. Amesteca pana cand obtii un sirop gros. Separat, intr-un bol, pune faina, praful de copt si mirodeniile: coaja de portocala, nucsoara si scortisoara. Inglobeaza siropul pregatit anterior si omogenizeaza compozitia cu ajutorul unui mixer, pentru a te asigura ca nu se formeaza cocoloase. Daca observi ca aluatul este prea subtire, mai poti adauga faina. Daca din contra, este prea dens, mai pune apa. Cand compozitia este gata, o poti taia in bucati sau o poti decupa cu ajutorul diverselor accesorii de bucatarie achizitionate in acest scop, pentru a realiza forme pe placul tau sau al celor mici din familie.

Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt si aseaza bucatile de turta in ea, pastrand o mica distanta intre ele. Prajitura se va coace in aproximativ 40 de minute. Intre timp pregateste glazura, amestecand zaharul pudra cu sucul de lamaie. Rezultatul trebuie sa fie un sirop cu densitate medie, de culoare alba. Cand turta dulce de post este gata, scoate-o tin cuptor si decoreaz-o cu glazura.

Pofta buna!

Reteta pentru turta dulce de post este usor de pus in practica si poate fi savurata nu doar in perioada de post, ea fiind potrivita pentru orice moment in care vrei sa gusti o gustare cu o aroma deosebita.

Articolul urmator »
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Incepe quiz
Cel mai dulce test: răspunde la 7 întrebări și îți spunem ce desert ești!
Cel mai dulce test: răspunde la 7 întrebări și îți spunem ce desert ești!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (13)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024

Ne găsești pe