Reteta de negresa direct de la americani

Cuprins
Negresele sunt desertul meu favorit. Nimic nu se compara cu gustul lor de ciocolata, cu textura cremoasa si fina si aroma minunata. Mie una imi place sa le mananc acompaniate de un pahar cu lapte rece. Asadar, dintre multele retete de negresa am ales pentru voi reteta de negresa cu specific american, traditionala si inconfundabila brownie.Negrese ca la mama (lor) acasa!

Ingrediente:
170g ciocolata neagra concentratie 70%
170g unt
125 g faina integrala
300g zahar
3 oua mari
1 lingura cu seminte de vanilie
![]() |
Incalzeste cuptorul la 160 C si unge o tava cu unt, dupa care tapeteaz-o cu faina.
Rupe ciocolata in bucatele si taie untul cubulete, dupa care topeste-le la o temperatura moderata. Incearca sa faci acest lucru folosindu-te de un mic truc: plaseaza recipientul de inox pe care il folosesti deasupra unuia cu apa.
![]() |
Adauga zaharul si continua sa amesteci.
![]() |
Bate ouale usor cu vanilia, dupa care adauga-le peste mixul de ciocolata. Nu te speria daca galbenusurile se incapataneaza sa ramana la suprafata! Amesteca energic, nu te lasa pagubasa! Mixul final trebuie sa fie omogen, fara cocoloase.
![]() |
Adauga faina in ploaie si amesteca cu grija. Daca vrei poti sa presari si un pumn de alune de padure pisate, caju, migdale sau nuci, dupa preferinta!
![]() |
Aseaza compozitia in tava si lasa-o sa se intinda frumos si uniform. Lasa totul la cuptor pentru 35 de minute.
![]() |
Prajitura este gata! Fata de alte retete de negresa de o complexitate ridicata, reteta de negresa propunere Diva Hair este floare la ureche!
Tips: Imediat dupa ce s-a racit, taie negresa cu ajutorul unui cutit uns cu unt. O sa eviti astfel sa pui pe farfurie calupuri de prajitura lipicioasa!


