Reteta de negresa direct de la americani
Cuprins
Negrese ca la mama (lor) acasa!
Ingrediente:
170g ciocolata neagra concentratie 70%
170g unt
125 g faina integrala
300g zahar
3 oua mari
1 lingura cu seminte de vanilie
![]() |
Incalzeste cuptorul la 160 C si unge o tava cu unt, dupa care tapeteaz-o cu faina.
Rupe ciocolata in bucatele si taie untul cubulete, dupa care topeste-le la o temperatura moderata. Incearca sa faci acest lucru folosindu-te de un mic truc: plaseaza recipientul de inox pe care il folosesti deasupra unuia cu apa.
![]() |
Adauga zaharul si continua sa amesteci.
![]() |
Bate ouale usor cu vanilia, dupa care adauga-le peste mixul de ciocolata. Nu te speria daca galbenusurile se incapataneaza sa ramana la suprafata! Amesteca energic, nu te lasa pagubasa! Mixul final trebuie sa fie omogen, fara cocoloase.
![]() |
Adauga faina in ploaie si amesteca cu grija. Daca vrei poti sa presari si un pumn de alune de padure pisate, caju, migdale sau nuci, dupa preferinta!
![]() |
Aseaza compozitia in tava si lasa-o sa se intinda frumos si uniform. Lasa totul la cuptor pentru 35 de minute.
![]() |
Prajitura este gata! Fata de alte retete de negresa de o complexitate ridicata, reteta de negresa propunere Diva Hair este floare la ureche!
Tips: Imediat dupa ce s-a racit, taie negresa cu ajutorul unui cutit uns cu unt. O sa eviti astfel sa pui pe farfurie calupuri de prajitura lipicioasa!





