Rețete delicioase
Înapoi la

Salam de biscuiti de post

Salam de biscuiti de post

Geanina Ichim

Dificultate:
Rețete ușoare
Salam de biscuiti de post

Caracteristici

Cei mai multi dintre noi asociem anumite feluri de mancare cu unele momente frumoase din viata noastra.  Salamul de biscuiti este, fara indoiala, un desert care ne aminteste tututor de copilarie, de verile petrecute la bunici sau de serile de iarna in care ne cuibaream langa soba si ascultam povesti memorabile.

Daca iti doresti sa retraiesti macar putin din farmecul acelor clipe si sa simti din nou gustul copilariei, iti recomandam o reteta delicioasa care iti va readuce zambetul pe fata: salamul de biscuiti de post

Desi cu totii stim cat de gustos este acest desert, putini stiu si cat de rapid se prepara: pentru compozitie ai nevoie de 15 minute, iar perioada de refrigerare este aproximativ doua-trei ore.

 sursa foto:kitchen.galanter.net

Pentru aceasta reteta de salam de biscuiti de post ai nevoie de:


- 500 g biscuiti de post
- 500 g rahat
- 100 g nuca (de preferat, macinata)
- 100-200 g zahar (in functie de cat de dulce vrei sa fie)
- 2 plicuri de zahar vanilat
- esenta de rom
- 1 pachet de margarina vegetala pentru gatit
- 50 g stafide
- 3 linguri de cacao
Optional, poti adauga si fistic (daca iti doresti mai multa culoare)

Prepararea compozitiei pentru salam de biscuiti:

Incepem cu biscuitii, care se maruntesc cu sucitorul sau se macina si se amesteca, apoi cu margarina si cu cele trei linguri de cacao. Dupa ce se obtine un amestec omogen, se adauga nuca macinata, zaharul vanilat, stafidele, esenta de rom si bucatile de rahat.

Zaharul se caramelizeaza, dupa care se lasa la fiert in 150 ml de apa, pana se dizolva complet. Dupa racire, siropul obtinut se toarna peste celelalte ingrediente, transformand amestecul intr-un aluat usor de modelat.

Pe o folie de aluminiu asezam cu grija compozitia si o rulam astfel incat sa capete forma unui salam de biscuiti. Daca iti doresti sa le oferi celor dragi un desert special, poti rostogoli batonul prin nuca de cocos alba sau colorata, care ii va oferi un aspect deosebit.

Salamul de biscuiti nu necesita coacere, ceea ce te va scuti de multe ore petrecute in bucatarie. Din aceasta reteta vei obtine aproximativ opt portii, iar daca ai nevoie de o cantitate mai mare, tot ce trebuie sa faci este sa maresti gramajul ingredientelor.

Valori nutritionale ale salamului de biscuiti de post

Avand in vedere ca salamul de biscuiti de post nu este un desert foarte dulce, oricine il poate consuma cu moderatie. O portie de 80 g are aproximativ 256 de calorii, asa ca din cand in cand ne putem permite o mica escapada culinara.

Salamul de biscuiti este si sanatos. O portie de 80 g are un aport de 5.2 g de proteine, 14 g de lipide si 12 g de carbohidrati. Acest desert este, fara indoiala, unul dintre cele mai sarace din punct de vedere caloric, dar si un deliciu culinar, totodata.

Articolul urmator
Truc util, știut de puțini: de ce să fierbi ouăle în apă minerală
Truc util, știut de puțini: de ce să fierbi ouăle în apă minerală
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (35)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    mimi (anonim)
    28 martie 2013 09:09

    Nu folosesc margarina. Iar biscuitii ii inmoi intr-un sirop fåcut din miere + apå + cacao. Si in afara de biscuiti adaug si fulgi de ovaz. Desertul se åastreza la frigider 7-10 zile fara sa se intareasca. Asta e varianta cea mai sanatoasa, parerea mea

    valy (anonim)
    28 martie 2013 07:07

    Eu fac acest salam de biscuiti si fara margarina, si iese destul de bun, e mult mai natural fara margarina..biscuitii ii inmoi in compot/lapte cand e cazul iar daca nu am compot, apa indulcita, dar fiecare face cum s-a invatat, e bun /e delicios si margarina..

    lena (anonim)
    27 martie 2013 12:12

    margarina-grasime vegetala,esti praf!

    madia (anonim)
    27 martie 2013 11:11

    Tu stii ca margarina e de dulce???? Vai de tine...

    cristina (anonim)
    26 martie 2013 22:10

    cum este de post daca contine margarina??