Spuma de zmeura: de la reteta simpla la cea sofisticata

Cuprins
Un desert delicios si racoritor, spuma de zmeura se poate dovedi o alegere inspirata pentru momentele cand vrei sa te rasfeti cu ceva deosebit. Iata cat de usor poate fi preparat acest desert si cum poti sa transformi o reteta simpla intr-una sofisticata, demna de un restaurant de lux, in doar cativa pasi simpli!
Ingrediente pentru spuma de zmeura
Baza retetei:
- 250 g de zmeura;
- 2-3 linguri de zahar (in functie de preferinte);
- o cana de frisca (daca nu ai la indemana, poti sa folosesti si smantana);
Ce iti mai trebuie pentru o reteta sofisticata:
- 12 macarons (orice tip iti doresti);
- 4 linguri de lichior de fructe (la alegere).
Metoda de preparare a spumei de zmeura
Paseaza fructele de zmeura cu ajutorul unei furculite ori foloseste un mixer, lasand deoparte cateva pentru a realiza decorul la final, insa poti sa folosesti si alte fructe pentru acest pas. Adauga si zaharul peste piureul obtinut, apoi toarna si frisca. Amesteca bine ingredientele pana obtii o pasta cremoasa. Ca sa aiba o aroma deosebita desertul, poti sa adaugi si extract de vanilie. Pune spuma de zmeura in pahare si lasa-le la frigider 30-60 de minute. Desertul se serveste rece.
Pentru varianta sofisticata a retetei este recomandat sa pasezi fructele de zmeura intr-un robot de bucatarie, dupa care sa indepartezi semintele lor, un truc simplu pentru a obtine o spuma fina. Urmatorul pas este sa maruntesti fin cele 12 macarons pe fundul a patru pahare. Pune cate o lingura din lichiorul de fructe in fiecare recipient, dupa care adauga crema obtinuta anterior. Decoreaza cu zmeura ramasa si pune paharele la frigider (asa cum scrie mai sus).
Acum ca ai vazut cat de usor poti sa transformi o reteta simpla intr-una sofisticata, nu mai ai niciun motiv pentru care sa nu incerci si tu aceasta reteta de spuma de zmeura.


