Prietenele mele il adora: Sufleu de ciocolata

Cuprins
Cand vin pe la mine, fetele imi spun mereu: Diana, facem si noi un sufleu cu ciocolata in seara asta? Si cum as putea sa le refuz cand si mie imi place acest desert atat de mult. Iata reteta, o impartasim cu voi!
Sufleu de ciocolata
![]() |
Ingrediente:
1/3 cana cu zahar
1 cana cu bucatele de ciocolata cu lapte
3 galbenusuri mari, la temperatura camerei
6 albusuri
un praf de sare
frisca proaspata
Mod de preparare:
In bain-marie, topeste cu grija ciocolata, iar apoi amesteca si galbenusurile, dar doar dupa ce ai indepartat mixul de pe foc si s-a racit putin.
Cu un mixer bate albusurile spuma alaturi de praful de sare, dupa care adauga si zaharul, treptat. Amestecul final trebuie sa fie o bezea tare. Urmatorul pas este sa incorporezi crema fina de ciocolata in spuma. Fa asta gentil pentru ca trebuie sa obtii un mix fin, aerat, pufos.
![]() |
Aseaza compozitia in formele tapetate si lasa-le la cuptorul incins cam 15 minute. Serveste sufleul de ciocolata cu frisca proaspata deasupra. Gustos!


