Tarta cu lamaie si bezea: un desert usor si pufos

Tarta cu lamaie si bezea: un desert usor si pufos
Redactor Alexa Galgau
Joi, 10.12.2015

Cuprins

Tarta cu lamaie este un desert destul de simplu, dar rafinat si apreciat de cei mai multi oameni. Daca ii mai adaugi si bezea, te poti lauda ca ai creat un desert minunat, numai bun pentru aniversari si ocazii speciale. Tarta cu lamaie si bezea merge perfect cu un vin spumant de calitate, pentru o nota in plus de decadenta. Chiar daca bezeaua cam sperie gospodinele mai timide, ea este usor de facut si nu ar trebui sa prezinte probleme mari nimanui.

Afla, asadar, cum sa faci tarta cu lamaie si bezea, un desert dupa care veti suspina cand se va termina!

 

Tarta cu lamaie si bezea

Ingrediente:

- 250 g faina;

- 25 g zahar pudra;

- 125 g unt nesarat;

- 8-9 linguri de apa foarte rece;

- 200 g zahar pudra (pentru crema);

- 40 g malai;

- zeama si coaja rasa de la 2 lamai;

- 4 oua separate;

- 200-250 ml apa. 

Mod de preparare:

1. Taie untul cubulete si lasa-l sa ajunga la temperatura camerei. Adauga zahar peste el si mixeaza crema putin, astfel incat untul sa nu se lichefieze de tot. Cerne faina peste aceasta crema si amestec-o cu varfurile degetelor. Vei obtine un aluat cu aspect de firimituri. Adauga cateva linguri de apa rece peste el, astfel incat sa poate sa fie aranjat intr-o bila, pe care mai apoi o infasori in folie alimentara si o lasi la rece cel putin jumatate de ora. 

2. Dupa ce trece jumatatea de ora la rece, intinde aluatul pe o suprafata de lucru data cu putina faina si apoi umple o forma de tarta de 20 de cm. Pune-o la rece inca 15 minute, apoi infige de cateva ori cutitul in baza si pune o hartie de copt, in care torni fie fasole, fie macaroane (ca sa nu se umfle tarta). Tine tarta la cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius timp de 15 minute. Scoate hartia cu fasolea sau macaroanele si mai lasa tarta la cuptor la rumenit, circa 5 minute.

3. Amesteca 75 g de zahar pudra cu malaiul si coaja de lamaie intr-un castronel, apoi adauga galbenusurile de ou si amesteca bine, pana obtii o compozitie omogena. Stoarce lamaile si amesteca sucul cu apa, astfel incat sa obtii 300 ml. Toarna zeama diluata intr-o cratita si adu-o in punctul de fierbere. Adaug-o treptat la mixul de oua, amestecand pana la omogenizare. Toarna inapoi continutul in cratita, las-o pe foc mic si amesteca incontinuu pana se ingroasa. Aceasta crema se toarna in tarta si se niveleaza cu o spatula. 

4. Bate albusurile de oua spuma tare, apoi adauga treptat restul de zahar, cate o lingurita, amestecand pana obtii o spuma tare si lucioasa. Adauga albusurile peste crema de lamaie cu ajutorul unei linguri. 

5. Redu temperatura cuptorului la 180 de grade, apoi pune tarta din nou pentru 15-20 de minute, pana cand bezeaua este aurie. Se lasa la racit 15 minute si se serveste cu putina inghetata sau cu frisca. 

Pofta buna!

Nu-i asa ca te tenteaza sa incerci tarta noastra cu lamaie si bezea cat mai repede? E o idee buna de desert usor si pentru sarbatori!

Vezi si
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Joi, 10.12.2015
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 10.12.2015
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Joi, 10.12.2015
Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024

Ne găsești pe