Rețete delicioase
Înapoi la

Tarta de portocale cu mac

Tarta de portocale cu mac

Laura Adamache

Va sfatuiesc sa o incercati pentru ca este intr-adevar un dulce extrem de fin si deosebit.

Tarta de portocale cu mac

Ingrediente (forma rotunda 22-24 cm)

270 gr faina

175 gr zahar brun nerafinat/ alb

3 oua

200 gr unt

185 gr lapte

1 plic praf de copt

60 gr mac

125 gr suc de portocale proaspat stors

1-2 lingurite de coaja de portocale proaspat rase sau deshidratate

Sirop de portocale si vanilie indiana

250gr suc de portocale proaspat stors

225 gr zahar alb sau brun

coaja unei portocale taiata in juvite subtiri

3 gr de seminte de vanilie indiana/ zahar vanilat

Mixam untul moale cu zahrul brun si coaja de lamaie pana obtinem o spuma pufoasa.

Eu am folosit coaja de portocala si mandarine  bio deshidratata (in imaginea de mai jos in centru). O puteti face in 3 feluri: curatati coaja de portocala cu un cutit, curatati cat de mult puteti partea alba de sub coaja si ori puneti cojile pe calorifer vreo 2 zile pana se usuca, ori la cuptor, ori le intindeti la soare pe o carpa de bumbac curata pana se usuca. Se macina in robot si apoi se aseaza in borcane. Se pastreaza in loc intunecat si uscat pana la 1 an.

Tarta de portocale cu mac

Dupa ce obtinem o crema pufoasa adaugam pe rand cele 3 oua mixand bine dupa fiecare.

Dupa ce am incorporat ouale adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si mixam bine.

La sfarsit adaugam treptat laptele, sucul de portocale si macul.

Punem aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si il bagam la cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 45-50 minute.

Tarta de portocale cu mac

Dupa ce am bagat tarta la cuptor ne apucam sa facem siropul. Curatam cu un cutit coaja unei portocale mari si apoi curatam cat de bine putem partea alba.

Tarta de portocale cu mac

Taiem cojile in suvite foarte subtiri, le acoperim cu apa rece si le punem sa fiarba timp de 5-10 minute dupa care aruncam apa, trecem suvitele rapid printr-un jet de apa calduta si le lasam cateva minute la scurs intr-o sita.

Amestecam suvitele de portocala cu zaharul, sucul proapat de portocale si semintele de vanilie si punem pe foc mic pana capata putina densitate (cam 10-15 minute). Trebuie sa fie inca lichid cand stingem focul pentru ca se va intari putin  dupa ce se raceste.

Scoatem tarta din cuptor cand vedem ca s-a desprins singura de pe margini si este rumena, o lasam cam 5 minute sa isi traga sufletul.

031

Apoi zgaltaim forma putin ca sa se desprinda singurica si o rasturnam pe un platou. Cat este calda inca o insiropam cu jumatate din siropul de portocale cald bine si el.

Tarta de portocale cu mac

Asteptam sa absoarba siropul si cand s-a racit putem sa o taiem si sa o servim.

Fiecare felie se stropeste inainte de a fi servita cu o portie de sirop si coaja de portocala din siropul restant.

Tarta de portocale cu mac

Absolut divina! Pofta buna!

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/  

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.