Tiramisu cu fructe de pădure: desertul care te va face să vrei și mai mult
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 8-10 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
- La frigider
- Calorii:
- 200

Cuprins
Caracteristici
Cu toții adorăm deja rețeta clasică de tiramisu, un desert italian savuros și fin, cu care ne putem delecta oricând fără să ne săturăm de el. De fapt, atât de mult iubim acest deliciu, încât suntem tentați să încercăm și variațiuni ale rețetei originale, iar una dintre cele mai inspirate este tiramisu cu fructe de pădure, o rețetă cu care te vei răsfăța în momentele când ai poftă de ceva fresh.
Iată cât de simplu se prepară acest desert rupt din Rai!
Tiramisu cu fructe de pădure
Ingrediente:
- 500 ml de frișcă lichidă;
- 30 g zahăr pudră;
- 500 g brânză mascarpone, la temperatura camerei;
- 300 g pișcoturi;
- 200 ml limonadă concentrată preparată cu lime;
- 600 g fructe de pădure congelate;
- 200 g zahăr.
Mod de preparare:
- Prepară o umplutură de fructe de pădure: pune fructele congelate într-o cratiță, împreună cu zahărul, amestecă-le și lasă fructele pe foc mic până se decongelează complet și siropul scade, ajungând la consistența unui gem. Lasă fructele la răcit, apoi ține-le la frigider până prepari tiramisu cu fructe de pădure.
- Bate frișca într-un vas mare, cu un mixer electric, pe viteză medie. După ce începe să se întărească, adaugă zahărul pudră treptat, continuând să mixezi până devine o cremă tare. Adaugă crema mascarpone în frișcă, amestecă pentru a o încorpora, apoi pune-o deoparte.
- Tapetează o tavă de 30x20 cm cu hârtie de copt. Toarnă limonada concentrată într-un pahar și înmoaie pișcoturile în aceasta. Ca să nu se înmoaie prea mult, trebuie doar să le scufunzi în suc, dar să nu le ții deloc în acesta. Chiar dacă la început nu vor părea destul de moi, ele se vor înmuia după o vreme (dacă le ții chiar și o secundă în suc, vor deveni prea zemoase). Pune pișcoturile la baza vasului, presându-le, astfel încât să nu rămână niciun spațiu liber. Adaugă peste ele jumătate din crema de brânză cu frișcă, apoi jumătate din amestecul de fructe. Repetă procedura pentru a crea un al doilea strat de pișcoturi, cremă și fructe. Acoperă vasul și pune-l la rece până a doua zi. Dacă dorești, poți face frișcă suplimentară pentru a acoperi tortul tiramisu înainte de servire.
Poți înlocui fructele de pădure cu alte fructe, atât timp cât respecți principiile de bază ale preparării unui tiramisu:
Nu-i așa că vrei să încerci și tu cât mai repede această rețetă delicioasă de tiramisu cu fructe de pădure?
Iată și rețeta clasică de tiramisu cu frișcă, dar și o rețetă de tiramisu de post!


