Tiramisu cu fructe: un desert ideal pentru zilele toride
Cuprins
Desertul cu fructe este vedeta sezonului calduros, fie ca este vorba despre inghetate , prajituri sau creme racoritoare. Incearca si tu aceasta reteta de tiramisu cu fructe, o adevarata explozie de gusturi care te vor cuceri imediat!Tiramisu cu fructe
Timp de preparare: 25 minute
Timp de racire: 2 ore
Portii: 6
Ingrediente:
- 6 galbenusuri;
- 175 g zahar pudra;
- 300 ml smantana dubla;
- 2 cutii de 250 g de mascarpone ;
- 1 lingura de esenta de vanilie;
- 150 ml vin alb dulce;
- 24 piscoturi;
- 350 g zmeura proaspata.
Mod de preparare:
1. Se amesteca galbenusurile si zaharul intr-un vas care se pune intr-o tigaie cu apa clocotinda (se foloseste tehnica bain-marie). Amesteca totul pana devine o crema mai deschisa la culoare, cu un volum dublu fata de cel initial.
2. Bate smantana, branza mascarpone si vanilia intr-un vas, pana obtii o compozitie omogena si fina. Aceasta se integreaza incet si cu mare atentie in amestecul cu galbenusuri.
3. Inmoaie 12 dintre piscoturi in vinul dulce si pune-le la baza unui vas transparent. Ai grija sa nu le tii in lichid, ci doar sa le scufunzi rapid, altfel se vor inmuia prea tare. Toarna peste ele jumatate din crema de branza, apoi presara deasupra cea mai mare parte din zmeura. Repeta straturile, apoi finiseaza cu zmeura ramasa.
4. Acopera desertul si lasa-l la frigider cel putin doua ore. Presara un pic de zahar pudra peste toppingul de zmeura inainte de a servi.
Pofta buna!
Aceasta reteta simpla de tiramisu cu fructe poate fi facuta chiar si in zilele in care timpul nu este de partea ta. Gustul inconfundabil si absolut delicios te va fermeca, iar vestea buna este ca, fata de alte deserturi, acesta este si mai putin periculos pentru silueta.