Gust de vis: tort de inghetata cu fistic si capsuni

Cuprins
Biscuiti, inghetata, fistic, capsuni...ce parere ai despre aceasta miriada de ingrediente delicioase? Pe toate, si nu numai, le vei regasi in reteta pe care o vei citi mai jos, o delicatesa in materie de dulciuri: tort de inghetata. Fetelor, astazi nu numaram calorii!Tort de inghetata cu fistic si capsuni
![]() |
Ingrediente:
200g biscuiti dati prin robot
150g unt, la temperatura camerei
2 linguri cu zahar
½ cana cu lapte, la temperatura camerei
O cutie cu inghetata de vanilie
150g fistic decojit
150g capsuni proaspete
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amesteca biscuitii sfaramati, untul, zaharul si laptele. Trebuie sa rezulte o pasta omogena, usor de intins. Aceasta compozitie va reprezenta blatul tortului nostru de inghetata.
Imparte inghetata de vanilie in doua castroane. Intr-o jumatate adauga fisticul maruntit, in cealalta capsunile taiate cubulete.
Intinde blatul intr-o tava mai inalta. Adauga peste un strat de inghetata cu fistic, apoi unul de capsuni, iar deasupra presara niste praf de fistic. Lasa totul la frigider pentru doua ore.
Serveste o felie din tortul de inghetata si aminteste-ti ca meriti sa te rasfeti cu dulciuri deosebite, macar din cand in cand!


