Tort de inghetata cu fistic si capsuni
Ingrediente:
200g biscuiti dati prin robot
150g unt, la temperatura camerei
2 linguri cu zahar
½ cana cu lapte, la temperatura camerei
O cutie cu inghetata de vanilie
150g fistic decojit
150g capsuni proaspete
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amesteca biscuitii sfaramati, untul, zaharul si laptele. Trebuie sa rezulte o pasta omogena, usor de intins. Aceasta compozitie va reprezenta blatul tortului nostru de inghetata.
Imparte inghetata de vanilie in doua castroane. Intr-o jumatate adauga fisticul maruntit, in cealalta capsunile taiate cubulete.
Intinde blatul intr-o tava mai inalta. Adauga peste un strat de inghetata cu fistic, apoi unul de capsuni, iar deasupra presara niste praf de fistic. Lasa totul la frigider pentru doua ore.
Serveste o felie din tortul de inghetata si aminteste-ti ca meriti sa te rasfeti cu dulciuri deosebite, macar din cand in cand!