Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Reteta de top: tort de capsuni cu glazura de frisca

Diana Sorescu

Daca tot a venit primavara, cel putin calendaristic, m-am gandit sa pregatim impreuna ceva bun, care sa ne duca cu gandul departe, departe, la insoritele zile de iunie. Asa, un fel de teaser culinar pentru vara! Astazi va impartasesc reteta pentru un tort cu capsuni senzational. Spor la gatit!


Tort cu capsuni si glazura de frisca

 Tort capsuni

• 2 cani cu zahar
• 3 pliculete cu gelatina de capsuni
• 1 cana cu unt, la temperatura camerei
• 4 oua
• 2 si ¾ cani cu faina de patiserie
• 2 si ½ lingurite cu praf de copt
• 1 cana cu lapte, la temperatura camerei
• 1 lingurita cu seminte de vanilie
• ½ de cana cu piure de capsuni, proaspat
• frisca

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul pana la 175 C. Unge cu unt si tapeteaza o tava rotunda.

Intr-un bol mare, mixeaza untul, zaharul si gelatina pana cand amestecul devine moale si pufos. Adauga treptat cate un ou si incorporeaza-le. Urmeaza sa presari faina in ploaie si praful de copt, dupa care sa picuri laptele si sa le amesteci bine impreuna. La final, completeaza totul cu piureul de capsuni si semintele de vanilie.

Lasa aluatul delicios la cuptor timp de 25-30 de minute, dupa care permite-i sa se raceasca. Alinta-l apoi cu frisca proaspata si decoreaza-l cu bucati intregi de capsuni dolofane. Ce tort de capsuni senzational ti-a iesit!

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!