Ideal pentru serile cu prietenii: tort cu biscuiti

Ideal pentru serile cu prietenii: tort cu biscuiti
Diana Sorescu
Luni, 29.03.2010

Cuprins

Cand vreau sa imi surprind prietenii cu ceva bun dar sunt cam lenesa si nu am chef sa petrec mult timp in bucatarie, mereu ma salveaza reteta de tort din biscuiti cu crema de unt si cacao. Eu il prepar repede, iar ei sunt fericiti cand gusta un tort cu biscuiti gustos! Mi se pare echitabil!

Tort cu biscuiti

Tort cu biscuiti

Ingrediente:

500 g biscuiti
300 g unt
300 g zahar pudra
2 galbenusuri
50 g cacao

Sirop

300 g zahar tos
300 ml lapte
2 fiole esenta de rom

Mod de preparare:

Ia un platou de forma dreptunghiulara sau patrata si aseaza un strat de biscuiti.

Pentru a obtine o crema delicioasa, nu trebuie decat sa amesteci untul, zaharul, galbenusurile si cacaoa intr-o pasta fina, aerata.

Apoi, stropesti stratul de biscuiti cu siropul format din laptele fiert in prealabil cu zahar si lasat la racit (esenta de rom o adaugi cand siropul e rece!), dupa care pui un strat de crema. La fel procedezi si cu urmatorul strat de biscuiti repetand procedura pana ajungi la inaltimea convenabila.

Tort din biscuiti

Ungi tortul cu crema si pe suprafetele laterale, iar facultativ poti sa-l tapetezi cu nuci pralinate. Poti, de asemenea sa-l ornezi si cu frisca. Tort cu biscuiti ca la mama acasa!

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 29.03.2010
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Luni, 29.03.2010
Articolul urmator »
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Incepe quiz
Fa-ne portretul iubitului tău ideal și îți spunem ce vârstă emoțională ai!
Fa-ne portretul iubitului tău ideal și îți spunem ce vârstă emoțională ai!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (142)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Ada (anonim)
20 ianuarie 2013 15:03

Pare ingenios si usor de facut ! Crema se face la rece sau la foc?

Ne găsești pe