Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Tort de inghetata cu lamaie si zmeura

Alexa Galgau

Lamaia este un fruct care nu trebuie sa lipseasca din dieta nimanui, iar pe timpul verii, este unul dintre aliatii nostri impotriva caldurii, pentru ca ne taie setea si ne hidrateaza. Ce poate fi mai bun decat o limonada delicioasa atunci cand mercurul din termometre isi face de cap? Ei bine, exista ceva si mai bun: un tort de inghetata cu lamaie si cu topping de zmeura. Mai ai nevoie de argumente pro sau deja simti cum iti ploua in gura?

Iata ce reteta simpla si rapida, dar atat de satisfacatoare!

Tort de inghetata cu lamaie

Ingrediente:

- 30 g de unt nesarat;

- 8 biscuiti digestivi, zdrobiti;

- 2 oua mari;

- 150 g de zahar pudra;

- 300 ml de smantana lichida pentru frisca (cea mai grasa);

- zeama de la 2 lamai + coaja rasa de la una;

- zmeura sau sos de zmeura pentru topping.

Mod de preparare: 

1. Pune biscuitii digestivi intr-o punga rezistenta, inchide-o bine si zdrobeste continutul cu fundul unui pahar, pana cand se faramiteaza. Amesteca apoi firimiturile cu untul topit si presara acest "blat" pe fundul unui vas de adancime medie, fara insa a-l presa, ci lasandu-l mai rasfirat. 

2. Separa galbenusurile de albusuri si bate-le pe acestea din urma pana se intaresc. Ca sa iti iasa albusul spuma tare, foloseste un vas foarte curat, din sticla sau metal (plasticul absoarbe grasimea si poate sa afecteze spuma) si ai grija sa nu patrunda nici macar o picatura de apa in albus. Atunci cand spuma incepe sa se intareasca, adauga zaharul in ploaie, nu tot deodata, si bate in continuare, pana cand devine tare si lucioasa, iar atunci cand intorci vasul cu fundul in sus, nu se scurge. 

3. Bate smantana lichida cu mixerul pentru a face frisca, apoi adauga galbenusurile amestecate cu zeama si coaja de lamaie, prin impaturire (miscari circulare de sus in jos). La sfarsit, adauga si albusurile batute spuma, prin aceeasi metoda, astfel incat crema sa fie cat mai aerata si mai pufoasa. 

4. Toarna crema peste blatul din firimituri de biscuiti si pune-o la congelator timp de cel putin 4-5 ore. Tortul se serveste direct din congelator.

5. Pana sa servesti tortul de inghetata cu lamaie, prepara si sosul de zmeura. Pune zmeura intr-o tigaie neaderenta, adauga cateva linguri de zahar peste ea si lasa sosul sa fiarba inabusit pana cand devine ca o dulceata. Il poti pune la frigider, iar atunci cand servesti tortul, sa torni il torni deasupra acestuia. 

Pofta buna!

Un tort de inghetata cu lamaie este tot ce iti poti dori in aceasta perioada si nu este nevoie de vreo ocazie speciala pentru a te racori cu un asemenea desert fantastic!

Incearca si o reteta minunata de tort de inghetata cu fistic si capsuni, dar si o reteta de inghetata cu Nutella si stafide!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!