Rețete delicioase
Înapoi la

Tort de post delicios cu banane si nuca

Tort de post delicios cu banane si nuca

Ioana Dinu

Timp de gătire:
45-60 minute
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Tort de post delicios cu banane si nuca

Caracteristici

Postul este o oportunitate fantastica pentru a mai da jos din kilogramele in plus sau a-ti detoxifia putin organismul. Pentru a nu simti ca postul te restrictioneaza si de la dulciuri, gustarile tale preferate, trebuie sa fii creativa. Uite o reteta delicioasa de tort cu banane, ideala pentru un weekend linistit, alaturi de cei dragi.

Pentru blatul de tort, ai nevoie de:

- 2 cani cu faina;
- o cana cu apa minerala;
- o jumatate de cana cu ulei sau o jumatate de pachet de margarina;
- 1-2 linguri cu gem de orice fel;
- o jumatate de ceasca de nuci macinate;
- o lingura de cacao;
- o lingura de pesmet;
- o esenta de rom (sau vanilie, dupa preferinte):
- 1 plic de praf de copt;
- un varf de cutit de sare;
- optional: putina scortisoara.

Cum procedezi pentru blatul de tort cu nuca:

Se amesteca praful de copt in faina, se adauga nucile, varful de sare, lingura de cacao, gemul, pesmetul si scortisoara (optional). Separat, se amesteca uleiul sau margarina cu apa minerala, zaharul si esenta si se incorporeaza in celalalt amestec. Atentie! Daca ti se pare ca mai este nevoie de faina in compozitie, poti sa mai adaugi in plus, dar ai grija sa nu obtii o compozitie prea groasa!

Compozitia blatului de tort se da la cuptor pentru 20-30 de minute, la o temperatura de 180 de grade. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Pentru crema de banane, ai nevoie de:

- 2 banane + 1 banana pentru ornat;
- o jumatate de lamaie;
- un sfert de pachet de margarina;
- o jumatate de cana de zahar pudra (sau mai putin, dupa gust).

Cum procedezi pentru crema de banane:

Bananele se paseaza cu zeama rezultata din jumatatea de lamaie si cu coaja lamaii, pentru o aroma mai puternica. Se adauga margarina si zaharul pudra. Crema de banane astfel obtinuta se da la frigider pentru 15 minute. Daca in tot acest timp nu se intareste, adauga-i, dupa preferinte, putin pesmet sau niste gris amestecat cu apa.

Nu uita de siropul pentru tortul tau de post! Poti sa faci siropul clasic de tort, cu zahar, apa si lamaie sau sa folosesti un compot de fructe pe care il ai in casa sau pe care l-ai scurs de la ananasul la conserva pe care l-ai cumparat.

Cum intre timp s-a copt blatul cu nuci, se scoate si se lasa la racit. Dupa ce se raceste, se taie in doua, pe orizontala. Peste primul strat se asaza crema de banane, nivelata frumos. Daca iti mai ramane crema, ar fi bine sa o pui deasupra celui de-al doilea strat si sa imbraci tot tortul tau in crema de banane.

Pentru un aspect si mai apetisant al tortului tau de post, taie cateva felii de banane sau de oricare alte fructe iti plac si asaza-le deasupra. Poti sa fii inventiva si sa realizezi fete zambitoare, personaje sau chiar sa scrii cu bucatile de fructe cu care ornezi. Lasa tortul la racit in frigider pentru cel putin 2 ore.

Tortul tau delicios cu banane si nuci este acum gata! Arata-le celor dragi ca postul poate fi foarte gustos! Pofta buna!

Articolul urmator
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Ce fruct tropical esti?
Incepe quiz
Ce fruct tropical esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.