Tort fara coacere cu piscoturi: o reteta simpla, de vara

Tort fara coacere cu piscoturi: o reteta simpla, de vara
Adelina Ion
Luni, 07.07.2014

Cuprins

Putini sunt cei care nu consuma dulciuri, insa nu pentru ca nu le-ar placea, ci pentru ca asa s-au obisnuit, iar obisnuinta, dupa cum stim cu toii, este a doua natura. La polul opus, exista persoane care ar inlocui oricand cu placere o masa principala cu ceva dulce. Celor care nu concep sa treaca o zi fara sa savureze un desert le propunem o reteta de vara: tort fara coacere cu piscoturi. Acesta este un rasfat pentru papilele gustative, usor de digerat si de preparat.

Iata cum se prepara acest delicios tort fara coacere cu piscoturi!

Ingrediente pentru tortul cu piscoturi

  

- un pachet mare de piscoturi;
- 250 ml lapte ;
- 150 g crema de branza din comert;
- 125 g zahar;
- 200 ml smantana;
- doua plicuri de zahar vanilat;
- un plic de cafea solubila;
- zeama de la o lamaie mare. 

Cum se prepara tortul fara coacere cu piscoturi

Pune intr-un recipient crema de branza, apoi adauga zaharul si, cu ajutorul mixerului, amesteca pana se omogenizeaza. Intr-un alt recipient, amesteca foarte bine smantana cu un plic de zahar vanilat, folosindu-te tot de mixer. Toarna una dintre compozitii peste cealalta si amesteca-le pana obtii o crema de consistenta tare. In sfarsit, incorporeaza si zeama de lamaie si imparte aceasta crema in doua.

Intr-un alt vas, pune laptele la temperatura camerei, plicul de cafea solubila si celalalt plic de zahar vanilat. Amesteca-le si inmoaie trei sferturi dintre piscoturi in aceasta compozitie.

Tortul cu piscoturi
 este aproape gata. Mai ramane sa il montezi. Pentru aceasta, foloseste o forma de tort cu margini detasabile. Asaza un prim strat de piscoturi, apoi un strat de crema, continua cu inca un strat de piscoturi si finalizeaza cu un strat generos de crema de lamaie. Decorul este la alegerea ta. De exemplu, poti folosi felii subtiri de lamaie, de lime si frunze de menta. Lasa tortul la rece pentru cateva ore, apoi detaseaza marginile formei. Daca ti-au mai ramas piscoturi nefolosite in interior, le poti pune unul langa altul, de jur-imprejurul tortului.

Ce parere ai despre acest desert? Tu ce alte retete de tort fara coacere cu piscoturi mai cunosti?

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 07.07.2014
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Luni, 07.07.2014
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Zodia care ți-ar fura iubirea fără remușcări
Zodia care ți-ar fura iubirea fără remușcări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (41)
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe