Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Tort Foret Noire - un desert sofisticat

Ioana Budeanu
Iti propun un tort delicios si cu un aer sofisticat. Reteta nu este complicata, desi s-ar putea sa ti se para astfel la prima vedere. Iti voi descrie fiecare pas in parte, pentru a obtine o prajitura perfecta! Haide sa vedem cum se prepara un tort Foret Noire...

Tort Foret Noire - un  desert sofisticat


Ingrediente:

Blat: 100 g. ciocolata, 50% cacao, 100 g. unt moale, 100 g. zahar, 1 praf de sare, 6 oua, 150 g nuci macinate, 50 g. faina, 1 praf de copt

Crema: un plic de gelatina, 2 linguri de zahar, 100 ml cherry (lichior de cirese), 500 ml frisca lichida, 1 compot de visine, 1 plic Tort Gelee

Ornat: ciocolata, frisca sau visine
 
Tort Foret Noire

Mod de preparare:

- deschide cuptorul la treapta 4 (175 grade)
- forma de tort se tapeteaza cu hartie de copt
- se separa ouale
- ciocolata neagra se topeste in bain-marie
- untul moale se amesteca bine cu un praf de sare, zahar si galbenusurile de la oua (cu mixerul)
- in crema de unt se adauga si ciocolata topita, nucile, faina si praful de copt
- albusurile se bat separat si a
poi se adauga in crema de mai sus, trepatat, amestecand foarte incet, de jos in sus
- aluatul astfel obtinut se toarna in forma de tort si se coace 25 de minute la foc mediu
- plicul de gelatina se dizolva in apa rece (100 ml) si apoi se pune pe foc, fara sa fiarba, pana la dizolvare completa
- se amesteca gelatina cu lichiorul de cirese
- frisca se bate bine cu mixerul

O felie de tort Foret Noire
- se amesteca doua linguri de frisca cu gelatina de cirese si se omogenizeaza, apoi se amesteca toata cantitatea de frisca, invartind usor cu o spatula de plastic sau lemn
 - se face o glazura din visine din compot, zahar si Tort Gelee - acestea se pun toate intr-un ibric, la foc foarte mic, timp de 1-2 minute
- blatul racit se taie in doua sau in trei, dupa gust
- se aseaza prima parte din blat pe un platou, se insiropeaza cu zeama de la compotul de visine (eventual si cu o lingura de cherry)
- deaspura se pune crema din frisca, visinile scurse si o parte din jeleul de visine
- se aseaza celalalt blat si tot asa
- al treilea blat se unde cu frisca, se orneaza cu ciocolata rasa si visine si tortul se lasa la frigider minim 3-4 ore.
 
Se serveste alaturi de un pahar de sampanie cu o cireasa.
 
 
 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (31)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro - culinar

    • vizionate
    • votate
    • discutate
    1. Rețeta sigură de cozonac la maşina de făcut pâine (330 vizite)
    1. Rețeta sigură de cozonac la maşina de făcut pâine (0 comentarii)

    LIKE si intra in universul divelor!