Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Ce bunatate: un tort martipan cu umplutura de frisca si capsuni

Diana Sorescu

Pana sa descopar aceasta reteta, am crezut ca tortul martipan este o misiune imposibila pentru mine. Imi parea muuult prea greu de preparat! Insa am descoperit un mod de a face torturi martipan foarte simplu, pe care vreau sa il impartasesc cu voi! Asadar, iata reteta:

Tort martipan cu umplutura de frisca si capsuni

Torturi martipan

Ingrediente:

Martipan:
450g migdale fara coaja
450g zahar farin
un ou
1 lingura cu suc de lamaie

Blat:
6 oua
6 linguri de faina
6 linguri de ulei
6 linguri de zahar
Un praf de sare
Semintele de la un baton de vanilie

Crema:
250g frisca
200g zmeura proaspata

Mod de preparare:
Amesteca migdalele macinate cu zaharul farin, adauga sucul de lamaie si oul pana vei obtine o compozitie omogena precum o plastilina. Amesteca si framanta mixul extrem de bine, dupa care, inveleste-l in celofan si lasa-l la frigider timp de 6 ore.

Blatul este pandispan asa ca trebuie sa amesteci galbenusurile, uleiul, zaharul si faina plus semintele de vanilie pana rezulta o compozitie cremoasA. La ea, incorporeaza albusurile batute spuma. Compozitia rezultata trece intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina. Lasa aluatul sa se bronzeze la cuptorul incins timp de 45- 55 de minute.

Umplutura e extrem de simplu de preparat. Trebuie doar sa faci un piure de capsuni pe care sa il amesteci cu frisca proaspata!

Tort martipan

La final, taie blatul la mijloc, aseaza umplutura aromata, dupa care modeleaza martipanul pe tort, pentru un decor senzational si delicios. Torturile cu martipan nu au fost niciodata atat de usor de preparat! 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (173)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    antonia (anonim)
    3 iulie 2011 23:11

    e super tortul tau.mersi pt reteta

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!