Tort tiramisu: un desert rafinat dupa o reteta italieneasca
Tiramisu a devenit poate cea mai populara prajitura cu specific italienesc ce se serveste aproape oriunde in lume. In mod traditional, o felie de tort tiramisu se savureaza in jur de ora 18:00 si actioneaza ca un boost de energie datorita cafelei, romului si a cremoasei mixturi de branza dispusa pe straturi.
Tiramisu se prepara in diferite feluri, de la retete mai complexe ce contin si fructe, pana la cele mai simple, doar cu ingredientele de baza. Reteta pe care o propun astazi nu contine oua si nici nu este foarte complicata. Sa trecem la treaba!
Tort tiramisu cu fulgi de ciocolata
Ingrediente:
Un pachet de piscoturi de calitate superioara
450 g branza mascarpone
O cana cu frisca dulce
½ cana cu zahar
3 linguri cu rom sau brandy
Cacao pudra
O ceasca de espresso
½ cana cu cafea proaspata
Fulgi de ciocolata neagra
Mod de preparare:
Cu un mixer, bate frisca pana cand se intareste. Ca sa vezi daca e suficient de bine pregatita, fa testul suprem: intoarce castronul invers. Sta? Asa ar fi indicat!
Intr-un bol, adauga branza mascarpone, zaharul si romul si amesteca pana cand vei obtine o crema fina, omogena.
Incorporeaza frisca in crema de branza.
Rasfata piscoturile in mixul de cafea si espresso, dupa care aseaza-le cumintele intr-o tava inalta.
Aseaza jumatate din cantitatea de crema pufoasa peste piscoturi. Niveleaza deliciul pufos cu ajutorul unei spatule.
Pudreaza totul cu cacao fina.
Completeaza cu inca un strat de piscoturi si altul de crema mascarpone.
Pudreaza tortul cu cacao si innobileaza-l cu fulgii de ciocolata.
Lasa prajitura la rece timp de doua ore, dupa care bucura-te de o felie de tort tiramisu alaturi de cei dragi.