Tort tiramisu: un desert rafinat dupa o reteta italieneasca

Tort tiramisu: un desert rafinat dupa o reteta italieneasca
Diana Sorescu
Miercuri, 03.03.2010

Cuprins

Tiramisu a devenit poate cea mai populara prajitura cu specific italienesc ce se serveste aproape oriunde in lume. In mod traditional, o felie de tort tiramisu se savureaza in jur de ora 18:00 si actioneaza ca un boost de energie datorita cafelei, romului si a cremoasei mixturi de branza dispusa pe straturi.

Tiramisu se prepara in diferite feluri, de la retete mai complexe ce contin si fructe, pana la cele mai simple, doar cu ingredientele de baza. Reteta pe care o propun astazi nu contine oua si nici nu este foarte complicata. Sa trecem la treaba!

Tort tiramisu cu fulgi de ciocolata

 Tort tiramisu

Ingrediente:

Un pachet de piscoturi de calitate superioara
450 g branza mascarpone
O cana cu frisca dulce
½ cana cu zahar
3 linguri cu rom sau brandy
Cacao pudra
O ceasca de espresso
½ cana cu cafea proaspata
Fulgi de ciocolata neagra

Tort tiramisu
 

Mod de preparare:

Cu un mixer, bate frisca pana cand se intareste. Ca sa vezi daca e suficient de bine pregatita, fa testul suprem: intoarce castronul invers. Sta? Asa ar fi indicat!

Tort tiramisu
 

Intr-un bol, adauga branza mascarpone, zaharul si romul si amesteca pana cand vei obtine o crema fina, omogena.

 Tort tiramisu

Incorporeaza frisca in crema de branza.

Tort tiramisu
 

Rasfata piscoturile in mixul de cafea si espresso, dupa care aseaza-le cumintele intr-o tava inalta.


Tort tiramisu
 

Aseaza jumatate din cantitatea de crema pufoasa peste piscoturi. Niveleaza deliciul pufos cu ajutorul unei spatule.

Tort tiramisu
 

Pudreaza totul cu cacao fina.

 Tort tiramisu

Completeaza cu inca un strat de piscoturi si altul de crema mascarpone. 
 

 Tort tiramisu

Pudreaza tortul cu cacao si innobileaza-l cu fulgii de ciocolata.

 Tort tiramisu

Lasa prajitura la rece timp de doua ore, dupa care bucura-te de o felie de tort tiramisu alaturi de cei dragi.

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 03.03.2010
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 03.03.2010
Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (28)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
andreea (anonim)
27 decembrie 2013 12:12

a iesit foarte bun si am fost uimiti cat de bine mirosea si arata

Ne găsești pe