Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Tort vienez din bezea pentru Revelion

Ioana Budeanu
Pentru petrecerea de Revelion iti propun un tort spectaculos, cu un grad mediu de dificultate, care va impresiona si cei mai carcotasi musafiri. Acesta a fost preparat pentru prima data la Viena, intr-un restaurant celebru, cand un bucatar nu stia ce tort sa prezinte unor critici culinari. Foile din bezea, "lava" de ciocolata, aromele fine si gustul desavarsit au transformat acest tort intr-un desert clasic si elegant.

Iata mai jos cum sa prepari tortul vienez din bezea pentru Revelion:


Ingrediente:

- un blat de tort subtire, de vanilie, din comert sau un pandispan
- 8 albusuri, 500 g zahar, o lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare
- 6 oua, 12 linguri de zahar, 50 g cacao, 250 g unt nesarat, esenta de rom si de vanilie
 
Bate bine albusul!


Mod de preparare:

- se fac intai foile de bezea deoarece necesita un timp indelungat de coacere
- albusurile se bat bine cu putina sare si abia cand spuma este tare se adauga zaharul si zeama de lamaie treptat. Albusul trebuie sa fie foarte tare, sa nu curga cand intoarcem vasul
- pe fundul unei forme de tort, tapetata cu hartie, se intind pe rand 2-3 foi de bezea, in functie de cat de groase vrei sa fie
- cea care va fi deaspura tortului se aranjeaza in mod special, cu "moturi" din bezea, realizate cu un sprit
- blaturile din bezea se introduc in cuptorul incins in prealabil si se lasa la foc mic timp de 1-2 ore. Dupa 20-30 de minute, se deschide usa cuptorului si se lasa intredeschisa, pentru ca bezeaua sa se intareasca si sa se coaca uniform
- se prepara crema astfel: cele 6 oua si zaharul se bat cu mixerul pana devin o crema spumoasa si isi dubleaza volumul
- mixtura de oua si zahar se pune in bain-marie si se amesteca pana se ingroasa
- se adauga cacaua cernuta si se amesteca foarte bine, pana la omogenizarea completa si se lasa la racit
- untul, la temperatura camerei, se spumeaza cu ajutorul unui mixer
- peste unt se pun esentele (vanilie, rom) si crema de cacao racita complet
 
Tort de bezea


- se amesteca bine, pana se obtine o crema spumoasa, dar tare
- pe un platou se aseaza blatul din vanilie cumparat, se insiropeaza cu putina cafea cu zahar si se pune o parte din crema
- se acopera cu o foaie de bezea si se pune restul de crema
- ultimul strat trebuie sa fie "capacul" din bezea ornat frumos
- pe lateral se poate decora cu o ploaie de cafea sau cacao.
 
Tort vienez de bezea


Se serveste alaturi de o sampanie clasica si multa voie buna!
 

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (21)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!