Rețete delicioase
Înapoi la

Un desert inedit: tiramisu si capuccino

Un desert inedit: tiramisu si capuccino

Gabriela Paladi

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Un desert inedit: tiramisu si capuccino

Caracteristici

Prajitura tiramisu are o aroma irezistibila. Principalul responsabil pentru deliciul acestui desert savuros este mirosul imbietor de cafea. Insa nu toate persoanele agreeaza gustul cafelei. Nu renunta, insa, la o prajitura delicioasa. Incearca o reteta inedita de tiramisu, inlocuind cafeaua cu un substitut delicios: capuccino.

INGREDIENTE:

500g de mascarpone,
5 plicuri de capuccino cu vanilie,
1 pachet mare de piscoturi, 5 oua,
1 cana de zahar, 200 g de smantana sau frisca naturala,
1 cana de lapte 

Separa albusurile de galbenusuri. Amesteca galbenusurile cu zaharul, adauga apoi laptele. Pune oala pe foc si amesteca incontinuu. Mai tine compozitia pe foc inca 2 minute dupa ce a inceput sa fiarba. Pune apoi compozitia la racit.  


Intre timp, bate albusurile spuma cu o lingura de apa rece si 2-3 linguri de zahar.  


Prepara capuccino mai concentrat cu 4 plicuri. Pune primul rand de piscoturi si inmoaie-le cu capuccino, si pe o parte si pe alta.  


Pune peste compozitia lasata la racit albusurile si smantana sau frisca (smantana face crema mai cremoasa, frisca o face mai pufoasa). Amesteca bine.  


Pune jumatate din crema obtinuta peste primul strat de piscoturi. Adauga apoi al doilea strat. Pune si restul de crema. Decoreaza cu ultimul plic de capuccino si cu o lingura de ness/cafea/3 in 1.  


Puteti servi desertul fara decor, dar cu multa crema.  

  


POFTA BUNA!

Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.reteteoriginalebygabriela.blogspot.com.  

Articolul urmator
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
În ce desert te vei reîncarna
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (28)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Cecilia (anonim)
    19 iulie 2013 13:01

    In reteta nu se precizeaza cand se adauga mascarpone, desi este la ingrediente. Va rog, daca se poate, sa primesc lamuriri. As dori sa fac aceste desert ca pare interesant. Cu stima, Cecilia

    iulia
    7 iulie 2012 15:03

    Nu se face asa tiramisu...ok am inteles caci cafeaua o fost inlocuita d cappucino dar mascarponele?! Ati facut crema cu lapte frisca si samantana?!d ce? Crema se face din mascarpone + oua... Albusurile batute spuma se pun peste mascarpone se amesteca si se adauga galbenusurile! Ceea ce ati facut nu e tiramisu...e cv asemanator!;)