Un desert inedit: tiramisu si capuccino
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Caracteristici
Prajitura tiramisu are o aroma irezistibila. Principalul responsabil pentru deliciul acestui desert savuros este mirosul imbietor de cafea. Insa nu toate persoanele agreeaza gustul cafelei. Nu renunta, insa, la o prajitura delicioasa. Incearca o reteta inedita de tiramisu, inlocuind cafeaua cu un substitut delicios: capuccino.
INGREDIENTE:
500g de mascarpone,
5 plicuri de capuccino cu vanilie,
1 pachet mare de piscoturi, 5 oua,
1 cana de zahar, 200 g de smantana sau frisca naturala,
1 cana de lapte
Separa albusurile de galbenusuri. Amesteca galbenusurile cu zaharul, adauga apoi laptele. Pune oala pe foc si amesteca incontinuu. Mai tine compozitia pe foc inca 2 minute dupa ce a inceput sa fiarba. Pune apoi compozitia la racit.
Intre timp, bate albusurile spuma cu o lingura de apa rece si 2-3 linguri de zahar.
Prepara capuccino mai concentrat cu 4 plicuri. Pune primul rand de piscoturi si inmoaie-le cu capuccino, si pe o parte si pe alta.
Pune peste compozitia lasata la racit albusurile si smantana sau frisca (smantana face crema mai cremoasa, frisca o face mai pufoasa). Amesteca bine.
Pune jumatate din crema obtinuta peste primul strat de piscoturi. Adauga apoi al doilea strat. Pune si restul de crema. Decoreaza cu ultimul plic de capuccino si cu o lingura de ness/cafea/3 in 1.
Puteti servi desertul fara decor, dar cu multa crema.
POFTA BUNA!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.reteteoriginalebygabriela.blogspot.com.


